Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Visaktīvākie interneta lietotāji ir jaunieši

Saskaņā ar jaunākajiem interneta auditorijas pētījuma rezultātiem, internetu pēdējo sešu mēnešu laikā ir izmantojuši vidēji 63% jeb Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem. Regulārāk - pēdējo 7 dienu laikā, globālo tīmekli ir izmantojuši 60% jeb 1 071 000 iedzīvotāju aptaujātajā vecuma grupā, kas ir par 6 procentpunktiem vairāk, nekā 2009. gada pavasarī.

Līdzīgi kā iepriekš arī 2010.gada pavasara periodā visaktīvākie interneta lietotāji ir jaunieši vecumā no 15 līdz 19 gadiem. Tomēr pieaug arī interneta lietošana gados vecāku Latvijas iedzīvotāju vidū. Salīdzinot ar 2009. gada pavasara perioda pētījuma rezultātiem, visstraujākais interneta lietotāju skaita pieaugums vērojams Latvijas iedzīvotāju vidū, kas ir vecuma grupā no 50 līdz 59 gadiem. Internetu pēdējo 7 dienu laikā ir izmantojuši 44% šīs vecuma grupas pārstāvju, kas ir par 15 procentpunktiem vairāk nekā pirms gada.

Nedaudz mazāks, bet arī straujš interneta lietotāju skaita pieaugums ir bijis Rīgas iedzīvotāju, kā arī citas tautības pārstāvju vidū. Internetu pēdējo 7 dienu laikā ir izmantojuši 66% Rīgas iedzīvotāju un 57% citas tautības pārstāvju, kas abās minētajās grupās ir par 12 procentpunktiem vairāk nekā 2009. gada pavasarī.

TNS Latvia klientu vadītāja Signe Hokonena norāda, ka, analizējot interneta lietošanu pēdējo 7 dienu laikā pēc nodarbošanās, redzams, ka visbiežāk internetu lieto skolēni un studenti, gandrīz ikviens šīs mērķa grupas pārstāvis pēdējo 7 dienu laikā ir lietojis internetu. Tomēr jāatzīst, ka pēdējā gada laikā interneta lietotāju skaits ir pieaudzis kā skolēnu un studentu, tā arī strādājošo un nestrādājošo Latvijas iedzīvotāju vidū.

Par pētījumu

TNS Latvia interneta auditorijas pētījums Nacionālais Mediju Pētījums: Internets: Pavasaris 2010 tika veikts laika periodā no 2010.gada 8.februāra līdz 2010. gada 9.maijam. Izmantojot tiešās datorizētās intervijas (CAPI), visā Latvijā tika aptaujāti 1519 pastāvīgie Latvijas iedzīvotāji vecumā no 15 līdz 74 gadiem. Aptaujas norisinājās respondenta dzīvesvietā regulārās iedzīvotāju aptaujas Omnibuss ietvaros.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko