Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +4 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ziemā putnus jābaro regulāri

Cilvēkiem, kuri nolēmuši ziemas laikā barot putniņus, jāielāgo, ka tas jādara regulāri līdz pat pavasarim, citādi putni var nosalt, portālam ziemellatvija.lv stāstīja Rīgas Zooloģiskā dārza Ornitoloģijas nodaļas vadītāja Līga Matsone.

"Ziemā putni ir jābaro, jo sniegs viņiem apgrūtina piekļūšanu barībai. Jāapzinās, ka tie pierod pie cilvēku izliktās pārtikas un citu barības vietas ieguvi nemeklē līdz pat siltākam laikam. Tas nozīmē, ka izveidotās putnu barotavas regulāri jānodrošina ar ēdienu," piekodina L. Matsone, citādi, ļaunu nedomājot, cilvēka rīcība var novest putnu līdz nosalšanai.

Svarīgi arī apzināties, ka izveidojot barotavu, jārūpējas, lai tai klāt nevarētu piekļūt kaķis, un tā neapsnigtu. Rīgas Zooloģiskā dārza Ornitoloģijas nodaļas vadītāja sniedz padomus, ar ko vislabāk barot mazos putniņus. "Tās var būt saulespuķu sēklas, linsēklas, grūbas, vārīti kartupeļi, mazos gabaliņos sagriezti āboli, izvārītas auzu pārslas kopā ar taukiem, tikai jāsagaida, lai masa sacietē, un, protams, speķis," uzskaita L. Matsone.

Citi speciālisti iesaka putnu barošanai izmanot novārītus zirņus un pupas, bumbierus, dažādus graudus, kā arī veikalā nopērkamās graudu bumbas zīlītēm. Putnus neiesaka piebarot ar sālītu ēdienu un maizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko