Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Domātpriekam 11 izcīnītas medaļas Eiropas čempionātā dambretē jauniešiem

Dambretes skolas „Domātprieks” audzēkņi ar lieliskiem panākumiem aizvadījuši Eiropas čempionātu jauniešiem 100 lauciņu dambretē, kurš no 1. līdz 9. augustam norisinājās Turcijas pilsētā Nevšehirā. Kopumā cīņas notika trīs disciplīnās – klasiskā laika kontrole, ātrā (Rapid) un ātrspēle (Blitz). Latviju čempionātā pārstāvēja deviņi jaunie censoņi, no kuriem astoņi - „Domātprieka” dambretisti treneres Oļesjas Abdullinas pavadībā.

No 1. līdz 7.augustam tika izspēlēts Eiropas čempionāts 100 lauciņu dambretē ar klasisko laika kontroli, „Domātprieka” sportistiem izcīnot četras zelta godalgas. Pārliecinoša uzvara ar 18 iegūtiem punktiem no 18 iespējamajiem Alisei Misānei U10 grupā meitenēm, savukārt U13 grupā meitenēm 1.vieta Malvīnei Misānei ar 15 punktiem no 18 iespējamajiem. Zelta godalga U10 grupā zēniem Maksimam Novickim ar izcīnītiem 15 punktiem no 16 iespējamajiem. Savukārt 14 izcīnīti punkti no 18 un 1.vieta Pēterim Kripanam U13 grupā zēniem. Atzīstami panākumi čempionātā arī Polinai Gerasimovai iegūstot augsto 5.vietu U16 grupā meitenēm un Artemijam Bogdanovam ar izcīnīto 5.vietu U10 vecuma grupā zēniem.

Čempionāts turpinājās 8.augustā ātrajā 100 lauciņu dambretē. Izcīnīta 1.vieta Alisei Misānei iegūstot 16 punktus no 18 iespējamajiem U10 grupā meitenēm. U10 grupā zēniem sudraba godalga ar 11 izcīnītiem punktiem no 16 Maksimam Novickim, savukārt bronza Artemijam Bogdanovam ar 10 izcīnītiem punktiem. Godpilnā 2.vieta un sudrabs U13 grupā zēniem Pēterim Kripanam ar 15 iegūtiem punktiem no 18 iespējamajiem. U13 meiteņu konkurencē 5.vieta 23 dalībnieču konkurencē Malvīnei Misānei savukārt U16 meitenēm Polinai Gerasimovai 6.vieta. Ivanam Bogdanovam 10.vieta U10 grupā zēniem, savukārt Kārlim Kalējam U13 zēnu konkurencē 6.vieta.

Noslēdzošajā čempionāta dienā, 9.augustā, spēki tika mēroti ātrspēles turnīrā, kurā Alisei Misānei izcīnīta sudraba medaļa U10 grupā meitenēm iegūstot 16 punktus no 18 iespējamajiem. Savukārt U10 zēnu konkurencē zelta godalga Maksimam Novickim ar izcīnītiem 18 punktiem no 22. Iegūstot 15 punktus no 18 iespējamajiem izcīnīta 2.vieta Pēterim Kripanam U13 vecuma grupā zēniem. Labi rezultāti un izcīnīta 5.vieta Malvīnei Misānei U13 meiteņu grupā, kā arī Polinai Gerasimovai U16 vecuma grupā meitenēm. Artemijam Bogdanovam 6.vieta, savukārt Ivanam Bogdanovam 8.vieta U10 zēnu konkurencē, bet Kārlim Kalējam 7.vieta U13 vecuma grupā zēniem.

Latviju Eiropas čempionātā godam pārstāvēja arī Arvo Krebe no DAB Baloži, U10 vecuma grupā zēniem izcīnot divas godalgas - sudraba medaļu klasiskajā laika kontrolē ar iegūtiem 11 punktiem no 16 un bronzas medaļu ātrspēlē ar 16 punktiem no 22 iespējamajiem. Savukārt ātrajā 100 lauciņu dambretē iegūta 4.vieta.

Vērts minēt, ka Latvijas izlases meistarīgais sniegums komandu kopvērtējumā Latvijai nodrošināja augsto 3.vietu 100 lauciņu dambretē ar klasisko laika kontroli. Šis bija 22. Eiropas čempionāts jauniešiem un tajā piedalījās spēcīgākie spēlētāji no Azerbaidžānas, Francijas, Latvijas, Polijas, Beļģijas, Ungārijas, Lietuvas, Turcijas, Čehijas, Itālijas, Nīderlandes, Ukrainas un Igaunijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko