Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VIDEO: Mirttantes Jāņuzāle neparastā orķestra Signāls izpildījumā

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki tuvojas vēja spārniem. LMT Straume piedāvā trešo stāstu video sērijā par vērienīgo gatavošanos svētkiem. Šoreiz uzmanības centrā ir svētku mūzika un skanīgs izaicinājums mūzikas instrumentiem un modernajām tehnoloģijām.

Dziesmu svētkos skaļi skan ne vien balsis, bet arī daudzveidīgi mūzikas instrumenti. Rihards Sniegs dodas iepazīties ar Valmieras pūtēju orķestri Signāls, lai uzzinātu, kā gaidāmajam notikumam gatavojas muzikālā pavadījuma meistari. Lai gan svinībām dots dziesmu un deju vārds, muzikanti tajā it nemaz nejūtas kā otrās vijoles. Tieši pretēji - viņi ir pilnvērtīgi dižkoncerta dalībnieki. 

Pūtēja orķestri Signāls Riharda viesošanās laikā sagaida arī interesants pārbaudījums. Kopā ar DJ Anno Mimicus jeb mūzikas producentu Reini Klatenbergu pūtējiem ir iespēja apgūt jaunu tehniku. Tās pamatā ir "loop" metode jeb mūzikas cilpošana un kustību sensoru pielietošana. Anno Mimicus orķestrim sarakstījis skaņdarbu, par pamatu ņemot motīvus no hip-hop žanra dziesmas Mirttantes Jāņuzāle

LMT Straume astoņu video stāstu sērijā ielūkosies svētku organizēšanas aizkulisēs un uzzinās par kolektīvu gatavošanos Dziesmu un deju svētkiem. 

Pūtēju orķestra Signāls video stāsts skatāms portālā Diena.lv, kā arī lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti dalīties savos iespaidos Twitter diskusijās, lietojot tēmturus #DzSv un #AtspēkoMītu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko