Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Bez viedierīcēm un alkohola - tuvojas Klusuma festivāls

Vasaras otrajā pusē - 16. un 17. augustā - Liepājā gan jūras krastā, gan priežu ieskautajos Dienvidu fortos norisināsies Klusuma festivāls. Norises vieta apzināti veidota kā akustiska un mierīga vide, kurā festivāla viesi varēs uz laiku atkāpties no aktīvās ikdienas un atpūsties mierā, portālu Diena.lv informēja pasākuma rīkotāji.

Divu dienu garumā festivāla viesi aicināti izvairīties no mobilo telefonu un citu līdzīgu ierīču lietošanas.

Organizatori skaidro savu vīziju: "Vēlamies panākt, lai cilvēka miera laiku netraucē pat tehnoloģijas. Festivālu mēs pavadīsim bez alkohola vai citām apreibinošajām vielām, jo aicinām cilvēkus atpūsties, esot pie pilnas apziņas. Atrodoties teritorijā, mēs skaļi nesarunāsimies un ievērosim klusumu, lai iegūtu pilnvērtīgu mieru sev, jo tā ir šī festivāla pamatjēga. Mēs saprotam, ka laiku pa laikam ir jāapstājas un jāatiet no visa ierastā, jo tas nepieciešams dzīves līdzsvaram un radošuma vairošanai. Tā ir iekšēji garīga prakse, kas cilvēkiem nav sveša lieta, un tomēr ikdienas darbībās piemirsta."

Klusuma festivāls sastāvēs no divām pusēm.

Pirmajā festivāla teritorijas pusē uzstāsies mūziķi, kuri ir sava žanra izteiktas personības, izpildot mierīgus un akustiskus koncertus, lai veidotu mijiedarbību ar festivāla vidi. 16. augusta vakarā uz kalna skatuves uzstāsies operdziedātāja Inese Galante klaviermeistara pavadījumā, Shipsea, Ralfs Eilands, grupa Baraka ar Denisu Paškēvicu, bet 17. augusta rīts iesāksies ar Ainara Mielava akustisko koncertu. Dienai ritot, uz kalna skatuves uzstāsies Sergejs Jēgers, grupa Triana Park, Kaspars Zemītis, Jānis Stībelis, Ieva Akuratere, Kārlis Kazāks un Arstarulsmirus.
 


Festivāla norises zonas

Liepājas pludmale

Daba jau ir parūpējusies par Liepājas pludmales šarmu un pievilcību, savukārt mēs parūpēsimies par vizuālu noformējumu un pieklusinātas mūzikas atpūtas vietām. Organizatori aicina sauļoties, peldēties jūrā, veldzēties pirtīs un apzināti atpūsties mierīgā vidē šajā trokšņa laikmetā.
 

Lielo priežu skvērs

Daba šai vietai ir devusi staltas priedes, pie kurām norisināsies dzejas lasījumi. Klausīsimies mūziku un gongus prāta mieram, apgūsim dažādas miera prakses veidus.
 

Mazo priežu mežs

Daba mūs lutina, sniedzot šai vietai simtiem mazu priedīšu, starp kurām mūzikas skaņas varēs baudīt ar aizsegtām acīm, piedzīvojot mirklīgu sapni. 
 

Kāpu līdzenums

Daba nodrošina ar iespēju šajā vietā nakšņot teltīs, lai festivālu izbaudītu pilnā plašumā. Būs meistardarbnīcas un iespēja piedalīties individuālā festivāla orientēšanās spēlē. Tā aicinās sevi nostādīt uzmanības centrā, kas būs vienīgais veids, lai to izprastu un izietu.


Otrajā festivāla teritorijas pusē organizatori aicina nedarīt NEKO un pārstāt ražot ikdienas domas, bet apzināti atpūsties mierā ar sevi 18 hektāru plašā teritorijā, kurā valda divas stihijas - jūra un zeme. Būsim pie dabas svaigā gaisā, šeit un tagad, starp mierīgiem cilvēkiem, aicinām doties pastaigās, sauļoties, gulšņāt šūpuļkrēslos, lai iztukšotos, un dot telpu kam lielākam!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko