Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Māksla, kas modē, un nieciņi prieciņi

Ziemassvētku tirdziņi Rīgā dod arī iespēju izdarīt kādam labu

Rīgas Ziemassvētku tirdziņi jau kādu laiku vilina Doma laukumā, Esplanādē un Līvu laukumā, nedēļu nogalē arī Kalnciema kvartālā un Āgenskalna tirgū, taču tās nav vienīgās vietas galvaspilsētā, kur atrast jaukas dāvanas tuviniekiem vai vienkārši izbaudīt svētku gaidīšanu.

Jau 16. ziemu Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) durvis līdz 30. decembrim apmeklētājiem vērusi studentu mākslas darbu izstāde, gadatirgus un labdarības akcija Jarmarka. Šogad tās moto – "Māksla ir modē". Ik gadu Jarmarkā savus studiju darbus izstāda ap 350 topošajiem māksliniekiem, un katru no tiem – gleznas, grafikas, tekstila priekšmetus, rotas, keramiku, modi u. c. – iespējams arī iegādāties par pašu studentu noteiktu cenu. Daļa no Jarmarkas ienākumiem tiek ziedota labdarības mērķiem. Šogad – Jāņa Kugas mājas (LMA vēsturiskās jūgendstila ēkas un īpašuma Ikšķilē) atjaunošanai.

Nu jau tradicionālais un, šķiet, Latvijā lielākais Ziemassvētku tirdziņš apmeklētājus gaida arī tirdzniecības centrā Domina Shopping. Līdz pat gada nogalei no teju 200 pašmāju amatniekiem un ražotājiem te var iegādāties gardumus, rotas, skaistas un oriģinālas dāvanas. Jau ceturto gadu šajā norisē piedalās arī Invalīdu un mazturīgo senioru atbalsta fonds (IMSA fonds) ar savu Labdarības tirdziņu. Tajā savukārt pārstāvēti 50 tirgotāji – cilvēki ar invaliditāti un seniori no visiem Latvijas novadiem. "Iegādājoties kādu no viņu pašdarinātajām dāvanām, mēs ne vien finansiāli atbalstām cilvēkus ar īpašām vajadzībām, bet arī uzmundrinām turpināt iesākto. Šogad mums pievienojas jauns dalībnieks, biedrība Gaismas stars, kas sniedz atbalstu personām ar garīgās veselības traucējumiem. Aicinu nepaiet garām pašu invalīdu radītai labdarības kastītei – visi tajā saziedotie līdzekļi tiks novirzīti cilvēkiem ar īpašām vajadzībām kāda kultūras pasākuma apmeklēšanai," stāsta Aina Giptere, IMSA fonda priekšsēdētāja.

Labdarības veikalu No nieciņa līdz prieciņam tirdzniecības centrā Spice līdz 31. decembrim atvērusi arī biedrība Dr.Klauns. Šogad veikalam vairākus simtus dažādu rokdarbu, dizaina izstrādājumu, lietu no koka, māla, ādas sarūpējuši ne tikai bērni un ģimenes, bet arī mazie ražotāji. Veikala ieņēmumi tiks novirzīti Dakteru Klaunu darbam ar bērniem Latvijas slimnīcās. "Svētku laiks nav izņēmums, Latvijas slimnīcās ārstējas daudz mazo pacientu, un dažiem Dakteru Klaunu uzmundrinājums ir gandrīz vienīgais..." pauž biedrības Dr.Klauns vadītāja Marianna Milovska. Vēl līdz 20. decembrim ikviens savus radošos darinājumus Dakteru Klaunu pop-up veikala darbībai var ziedot, atnesot uz jebkuru no Rīgas sporta klubiem MyFitness vai uz t/c Spice infocentru, kā arī uz dažādām vietām reģionos (konkrētāka informācija – www.drklauns.lv).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko