Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Volkswagen būvē jaunu ražotni Čangšā

Čangšā, Hunanas provincē, Dienvidķīnas centrālajā daļā, tika uzsākta Volkswagen jaunās automobiļu ražotnes būvniecība. Ražotne tiek būvēta sadarbībā ar Ķīnas kopuzņēmumu Shanghai-Volkswagen (SVW).

"Lai apmierinātu Ķīnas klientu pieprasījumu, līdz 2018. gadam mēs palielināsim ražošanas jaudu Ķīnā līdz četriem miljoniem automobiļu gadā," līguma parakstīšanas un būvniecības darbu uzsākšanas ceremonijā Čangšā teica Prof. Dr. Johems Haicmans (Prof. Dr. Jochem Heizmann), Volkswagen AG vadītāju valdes loceklis, kas atbildīgs par Ķīnas filiāli, un Volkswagen koncerna Ķīnas filiāles prezidents un vadītājs.

Plānots, ka jaunā ražotne Čangšā tiks pabeigta līdz 2015. gada beigām, tajā varēs saražot aptuveni 300 000 automobiļu gadā. Tiek būvēta pilnībā aprīkota ražotne - ar presēšanas darbnīcu, virsbūvju centru, krāsošanas centru un montāžas līniju. Prioritāte ir enerģijas un ūdens patēriņa, CO2 un šķīdinātāju izmešu līmeņa, kā arī atkritumu apjoma samazināšana atbilstoši Think Blue. Factory. programmai.

Haicmans teica: "Mēs Čangšā ar jauno ražotni izpildīsim vides aizsardzības prasības un uzstādīsim jaunus standartus resursefektīvā ražošanā".

Čangšas ražotne ietilpst 9,8 miljardu EUR investīciju programmā, ko periodā līdz 2015. gadam īsteno divi Ķīnas kopuzņēmumi - Shanghai-Volkswagen un FAW-Volkswagen. No abu Ķīnas kopuzņēmumu naudas plūsmas finansēto investīcijas projektu mērķis ir nostiprināt Volkswagen koncerna vadošo pozīciju Ķīnas pasažieru automobiļu tirgū. Investīcijas tiek koncentrētas uz jaunu modeļu izstrādāšanu un ražošanas jaudas palielināšanu. Čangšas ražotne ir viena no septiņām jaunajām ražotnēm, kas šogad un turpmāko gadu laikā tiks uzbūvētas Ķīnā. Ražotnes radīs arī jaunas darba vietas.

Shanghai-Volkswagen šobrīd pārvalda automobiļu ražotnes Šanhajā un Nanjingā, kā arī Jižengā, Jiangsu provincē. Pārējās ražotnes atbilstoši Go West stratēģijai tiek būvētas Ningbo un Urumki.

FAW-Volkswagen pārvalda automobiļu ražotnes Čangčunā un Čengdu. Ražotne, kas šobrīd tiek būvētā Fošanā, būs FAW-Volkswagen pirmā ražotne Dienvidķīnā.

Volkswagen koncerns kopā ar partneriem FAW-Volkswagen un Shanghai-Volkswagen šobrīd Ķīnā ražo 20 Volkswagen, ŠKODA un Audi zīmolu modeļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko