Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Domājošā cilvēka šūteris

Datorspēļu vēsturē bija periods, kad Otrā pasaules kara tēma tika drillēta tā, ka maz nelikās. Pašlaik gan Call of Duty, gan Battefield, gan citas spēles masveidā liek nodoties moderno kariņu priekiem, un atgriešanās pie Otrā pasaules kara, lai cik jokaini tas arī būtu, šķiet gandrīz kā svaiga vēsma. Pa sabrukušās Berlīnes ielām pēc dažiem mēnešiem ļaus pastaigāt Sniper Elite V2.

Būt par snaiperi vai vismaz par tādu izlikties spēlē ir kaut kas patīkams tajā. Tāda kā varas sajūta pār saviem pretiniekiem, kas nenojauš sava virtuālā likteņa neizbēgamo tuvumu galam, kas atkarīgs vien no mana labi tēmētā peles klikšķa. Atrodoties tālumā un vienu pēc otra tos nokniebjot, sajūties kā profesionālis, kas rokas lieki nesmērē un savu darbu padara tīri. Tāpat kā īstā karā, arī daudzspēlētāju režīmos neviens tos īpaši nemīl un mēdz saukāt par kemperiem, jo tie sēž tik savā stūrī un gaida, kad kāds atnāks un nostāsies ugunslīnijas priekšā. Snaipera tematikai veltīta arī spēle, kurā mazliet ieskatīsimies.

Ir Otrā pasaules kara izskaņa. Kara pēdējās nedēļās Vācijas teritorijā notiek vācu zinātnieku medības, kurās savā starpā sacenšas sabiedrotie un Padomju Savienība, var teikt, ka sāk iezīmēties Aukstā kara aprises. Berlīnē un vēl šur tur joprojām turpinās bezcerīga sakauto pretestība, un šajā mutulī tiek iemests mūsu galvenais varonis – snaiperis vārdā Karls Fērburs. Viņa uzdevums ir atrast zinātniekus, kas strādājuši pie slaveno pasaulē pirmo tālās darbības ballistisko raķešu V-2 izstrādes. Zinātniekus, kas varētu sadarboties ar krieviem, ir jānogalina, bet tos, kas gatavi pieslieties sabiedrotajiem, – jāglābj.

Mūsdienu šūteri parasti sūta pretī ļoti daudz ienaidnieku, kas jānovāc bez īpašas domāšanas, vairāk vadoties pēc uztrenētiem refleksiem. Angļu izstrādātāji no Rebellion studijas šajā ziņā sola šūteri domājošam cilvēkam. Misijas nebūšot ierastais Call of Duty koridors, bet gan vairāk atvērtas un ar dažādām risinājuma iespējām, šajā ziņā vairāk atgādinot Crysis, taču sarežģītāk. Vienmēr svarīgi būs izpētīt situāciju, paskatīties, cik karavīru ir tuvākajā apkārtnē, atrast labāko un augstāko slēpņa vietu un izdomāt rīcības plānu.

 Lai arī cik patīkami dažkārt būtu snaipot savus kaujas oponentus, ja spēle sastāvētu tikai un vienīgi no tā, tomēr ilgi tas interesi nez vai spētu uzturēt. Tāpēc bez šaušanas ar tēmekli svarīga vieta būs nemanītai ložņāšanai, lai nonāktu līdz izvēlētajam punktam, no kura paveras plašs skats. Pa ceļam likvidējot pretiniekus (kas, starp citu, būs gan nacisti, gan sarkanarmieši) vai nu ar savu klusināto pistoli, vai klusi pārlaužot sprandu. Arsenālā atradīsies arī mašīnpistole, kas brīžam kļūs noderīga, taču neprātīga mešanās virsū daudzskaitlīgam kareivju pulkam, atšķirībā no daudzām citām spēlēm, šeit nebūs pareizais risinājums, jo pavisam ātri beigsies ar varoņa nāvi. Savukārt savu snaipera ligzdu varēs nodrošināt ar mīnu lamatām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko