Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Flagmanis no Sony staļļiem

Sony alfa digitālo SLT kameru klāsts arvien paplašinās, un kameru iespējas ir iespaidīgākas nekā jebkad agrāk. Taču katrā ganāmpulkā ir arī kāda kliba, melna vai kā citādi atšķirīga avs. Arī SLT-A77, kas aizstāj jau kādu laiku zināmo A700, īpašību saraksts ir neapšaubāmi iespaidīgs un brīžiem nepārspēts, bet, kā jau daždien, ir arī pa kādai SLT tehnoloģijai fundamentāli nepatīkamai niansei.

Iepakojuma saturs un iespaidi

A77 iepakojuma kastē, protams, ievietota kamera kopā ar objektīvu, akumulatora lādētājs, USB kabelis, CD ar programmām un paprāva (pareizāk pabieza) instrukcija angliski. Viss ir iepakots tā, kā jau stipri dārgai un smalkai mantai pienākas, tātad kārtīgi un droši.

Kameru savest darba kārtībā ir itin viegli. Pieliekam objektīvu, ievietojam akumulatoru, un – aiziet. 2 GB atmiņas karte jau ievietota testiem piegādātajā kamerā, taču ir skaidrs, ka tā nav standarta komplektācijas sastāvdaļa. To nomainām pret savu, ātrāku, lai darbojoties nebūtu jāgaida uz karti (kamēr uzņemtais tiks ierakstīts tajā).

Kamera uzreiz rada nopietna un iespējām bagāta aparāta iespaidu. Pirmām kārtām jau tā ir krietni smaga, bet tās svars vairāk vai mazāk atbilst tam, kāds mēdz būt šādas klases kamerām. Daudzās vadības sviras un pogas norāda, ka daudzas funkcijas un iestatījumi ir pieejami tieši, neizmantojot izvēlnes. Par augstas klases izstrādājumu liecina arī informatīvais melnbaltais displejs kameras virspusē, blakus slēdža pogai, kuram turklāt vēl ir ieslēdzams/izslēdzams izgaismojums. Tajā tiek atainoti ekspozīcijas parametri, atlikušais atmiņas apjoms u.c. pamatparametri. 

Kameras LCD ekrāns ir ne tikai atlokāms un pagriežams, bet arī apgriežams. To var novietot gandrīz jebkurā leņķī, skatoties no aizmugures, un arī tā, ka var veikt kadru meklēšanu, pat fotogrāfam skatoties kameras objektīvā. Tas ir tiešām ērti. Iebūvēto zibspuldzi var atvērt, nospiežot tam paredzētu pogu, un, protams, ir arī vieta, kur uzspraust ārējo zibspuldzi, kādas jau ar alfām ir savietojamas.

Bez jau pierastām dažādu režīmu izsaukšanas pogām (ISO, ekspozīcijas kompensācija, baltā balanss, slēdža režīms u.c.) šai kamerai ir arī pa kādai mazāk zināmai pogai, kuras nemaz tik bieži kamerām nemana. Piemēram, poga AF/MF, kuru nospiežot uz brīdi var atslēgt autofokusa sistēmu un asumu iestatīt ar roku. Pogu atlaižot, atkal ieslēdzas automātika. Uz objektīva, protams, ir AF/MF slēdzis, kas ļauj izslēgt autofokusu. Otra ne tik bieži redzētā poga ļauj palielināt skatu meklētājā redzamo attēlu, digitāli tuvinot uzņemamā kadra daļu. Šo funkciju lietojot gan jāatceras, ka tā faktiski ir digitālā tālummaiņa, tātad tiek uzņemts mazākas izšķirtspējas attēls, bet pie kameras sensora 24 Mpix. to var atļauties.

Savukārt poga ar uzrakstu Fn ļauj ātri iestatīt vairākus režīmus, kuriem ir savas atsevišķas pogas (ISO, baltā balanss, slēdža režīms), kā arī tādus, kuriem savu pogu nav. Piemēram, HDR uzņemšana, zibspuldzes režīmi, dažādi mākslinieciskas uzņemšanas režīmi u.c.

Ir arī režīms, kuru ieslēdzot kameras slēdža nostrādāšanu izsauc vienkāršs smaids. Proti, līdzko kadrā nonāk smaidošs cilvēks, viņš tiek nofotografēts.

Izvēlņu ritināšanai izmantojami divi rullīši, viens pieejams zem rādītājpirksta, otrs – pie īkšķa pamatnes, vai arī kursorsvirai līdzīgs manipulators.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko