Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Gan skārienjutīgs ekrāns, gan parastā ciparu tastatūra – Samsung S8300 UltraTOUCH

Telefoni ar skārienjutīgu ekrānu ir modē jau labu laiku, tomēr ne jau visi uzreiz ir gatavi atteikties no padsmit gadu laikā pierastajām telefonpogām un īsziņas rakstīt ar pirkstu ekrānā. Iespējams, kādam noteikti prasītos sava veida pārejas modelis, kas ļautu gan pie skārienekrāna pierast, gan arī vēl ar ierastajām ciparpodziņām padzīvoties. Tiem, kam šāds telefons kārotos, tiešām paveicies, jo viens svaigs tamlīdzīgs aparāts tirgū tiešām ir arī atrodams – Samsung S8300 UltraTOUCH. Iepazīsimies ar šo modernā dizaina un tehnoloģiju sakaru rīku mazliet tuvāk.

Unisex

Lai arī telefona dizaina noformējumā ir gana daudz sarkanās krāsas, mēs absolūti negribētu teikt, ka šis telefons domāts sievietēm. Patiesība Samsung S8300 izskats ir tik moderns un universāls, ka tas vienlīdz labi iederēsies abu dzimumu pārstāvju rokās. Kā jau gadījumos ar ne lētākajiem Samsung izstrādājumiem pierasts, pie dizaina šim sakaru rīkam ir tiešām piestrādāts. Apkārt ekrānam iestrādātais slīpētā metāla materiāls izskatās labi, vienīgi korpusa aizmugurē esošā pelēkā plastmasa šķiet mazliet par vienkāršu, turklāt šķiet, ka tā varētu visai ātri skrāpēties. Bet kopumā Samsung S8300 UltraTOUCH izskatās tiešām eleganti un moderni.

Izskatās vieglāks

Ja ņemam vērā, ka šim telefonam ir gan skārienjutīgs ekrāns, gan arī klasiskā burtciparu tastatūra, tad izmēru ziņā Samsung S8300 ir pat ļoti kompakts un parocīgs aparāts. Vizuāli šīs aparāts izskatās vieglāks nekā tas patiesībā ir – 127 grami nav nekāds mazais svars, tomēr tas piešķir telefonam tādu patīkamu un svarīgu masivitāti. Korpusa salikuma kvalitāte ir augstā līmenī, un nekādas brīvkustības vai detaļu skrapstēšana, čīkstēšana netika novērota.

Zem skārienjutīgā ekrāna ir izvietoti trīs fiziskie taustiņi – divas klasiskās klausulītes un starp tām Back taustiņš. Lai arī vidējā poga izskatās pēc vairākvirzienu kursorsviras, diemžēl tā pilda tikai atgriešanās funkciju. Spilgti sarkanā, vienā līmenī ar korpusa virsmu veidotā ciparu tastatūra ir ērta, taustiņi pietiekami lieli un viegli lietojami, lai īsziņu rakstīšana nesagādātu nekādas grūtības.

Bilde?

Telefona 2,8 collu kapacitīvās tehnoloģijas skārienjutīgais ekrāns pieder AMOLED kategorijai, kā rezultātā bilde ir ārkārtīgi koša, spilgta un dzīvīga. Tiešām prieks uz to skatīties, un jo īpaši tas attiecas uz dažādu bilžu un video skatīšanos. Spilgtā saulē ar redzamību gan būs tā diezgan viduvēji, un spilgtā gaismā arī uz ekrāna esošie pirkstu nospiedumi kļūst visai labi pamanāmi. Kā vēsta ražotājs, tad telefona ekrāns ir aizsargāts ar nesaskrāpējamu pārklājumu, kas šāda skārienjutīgā telefona gadījumā ir pat jo īpaši svarīgi.

Tā kā šis telefons pieder pie kapacitīvās tehnoloģijas displejiem, tad jelkādas darbības ekrānā var veikt tikai un vienīgi ar pirkstu jeb miesu. Irbuļi, pildspalvas un arī nagi šim ekrānam ir vienaldzīgi, un uz tiem viņš nereaģēs. Reizēm šāda iespēja tomēr noderētu, bet tā kā teksta rakstīšanai mums ir klasiskā ciparu tastatūra, tad īpašiem pārdzīvojumiem nevajadzētu rasties.

Saskarne darbībā

Samsung S8300 UltraTOUCH dvēsele darbojas uz jau vairākos telefonos redzētās TouchWiz saskarnes bāzes. Ja pamata izvēlne ir gluži klasiska, tad vislielākā uzmanība varētu tikt pievērsta vidžetu jeb sīkrīku joslai, kas pieejama gaidīšanas režīma ekrānā. Tātad, kreisajā pusē mēdz redzam joslu, kurā ir pieejama virkne ar dažādiem noderīgiem un arī ne tik noderīgiem rīkiem. Izmantojot drag & drop principu mēs varam uz darbvirsmas izvilkt vajadzīgos rīkus un tos lietot. Piemēram, kalendāru, pulksteni, galeriju, mūzikas atskaņotāju un tā tālāk. Sīkrīku klāsts ir visai plašs un to ir iespējams papildināt, jaunus rīkus lejupielādējot no interneta.

Ekrāna apakšā ir trīs skārienjutīgas pogas, kas dod piekļuvi cipartastatūrai, telefongrāmatai un, protams, klasiskajai izvēlnei. Tā kā telefonam nav virziena taustiņu, tad visas navigācijas darbības, protams, notiek ekrānā ar pirkstu kustībām.

Jāpiebilst, ka, lai arī pats skārienjutīgais ekrāns funkcionē visai precīzi un nevainojami, diemžēl pati saskarne gan reizēm mēdz "iebremzēt" un ne visai precīzi atsaukties un reaģēt uz mūsu pieskārieniem. Īsāk sakot, reizēm telefons gluži vienkārši nenoreaģē uz kādu uzspiestu ikonu.

Telefona funkcijas

Protams, ka pamatā mums ir darīšana ar mobilo telefonu. Nodrošināta sakaru kvalitāte ir visai augstā līmenī, dzirdamība nevainojama. Telefona numuru varam ievadīt gan ar klasiskajiem cipartaustiņiem, gan arī ar ekrānpogām. Ja gaidīšanas režīmā pārbrauksim ar īkšķi horizontāli pār ekrānu, piekļūsim īpašai izvēlnei, kurā varam fotogrāfiju kaudzītē sakārtot biežāk izmantotos kontaktus, lai tiem vajadzības gadījumā varētu ātri un ērti piekļūt. Starp citu, arī īsziņas mēs varam rakstīt vai nu ar parasto tastatūru, vai ar ekrānpogām, taču virtuālo QWERTY tastatūru šis telefons mums nepiedāvā.

Žēl, ka šis telefons nepiedāva WiFi savienojumu, tāpēc mobilā interneta sērfotājiem nāksies izmantot HSDPA datu savienojumu, kura teorētiskais maksimālais ātrums var sasniegt 7,2 megabitus sekundē. Telefonā esošais integrētais NetFront 3.5 versijas interneta pārlūks ir visai labs, turklāt tas ir aprīkots ar Flash standarta atbalstu. Tā kā telefona ekrāns ir samērā liels un izšķirtspēja smalka, tad interneta pārlūkošana ir gana ērta.

Vēl var pieminēt, ka telefonam ir Bluetooth atbalsts, kas ērtākai mūzikas baudīšanai ļauj pieslēgt arī bezvadu stereo austiņas. Uzskaitot vēl dažādus papildrīkus, varam minēt diktofonu, plānotāju, pasaules pulksteņu aplikāciju, gana sakarīgu un interesantu video apstrādes un graizīšanas aplikāciju, kā arī ofisa dokumentu pārlūku. Visbeidzot Samsung S8300 ir aprīkots arī ar GPS vietnoteices moduli, kas pamatā darbojas ar Google Maps aplikāciju. Citu navigācijas programmatūru diemžēl uzstādīt nav iespējams.

Telefona baterija pie vidēji aktīvas noslodzes spēs turēt vidēji trīs dienas, kas telefonam ar šāda tipa ekrānu ir pat ļoti neslikts rādītājs.

Multivide

Samsung S8300 UltraTOUCH noteikti izceļas ar visai iespaidīgu kameru – 8 megapikseļi un spēja uzņemt video ar 720 x 480 punktu izšķirtspēju un 30 kadriem sekundē. Kamera piedāvā autofokusu, LED zibspuldzi, digitālo attēla stabilizāciju, ģeomarķēšanu, sejas un smaida noteicēju un virkni citādu fotofanātiem noderīgu funkciju un iestatījumu. Kamera darbojas ātri, un uzņemto attēlu kvalitāte ir tiešām labā līmenī. Arī uzņemtajiem video ir ļoti atzīstama kvalitāte, turklāt ar šo kameru ir iespējams uzfilmēt gan paātrinātu, gan arī palēninātu video.

Uzņemtos attēlus pēcāk var aplūkot ērtā attēlu galerijā, kas veiksmīgi izmanto gan skārienekrāna, gan arī iebūvētā akselerometra dāvātās tehniskās iespējas. Ja sagriežam telefonu horizontāli, arī bildes automātiski rādīsies pa visu ekrānu, turklāt līdz ko telefonu sasveram uz vienu vai otru sānu, tā bildes sāk ritināties sagāzuma virzienā. Protams, attēlus pāršķirt var arī ar pirksta palīdzību, bildes šķirstot gluži kā grāmatas lapas.

Mūzikas atskaņotājs telefonā klasisks, piedāvā visas biežāk nepieciešamās funkcijas attiecībā uz mūzikas šķirošanu utt. Skanējums sakarīgs, turklāt, ja jums patīk telpiskā skaņa, tad te tiek piedāvāta iespēja pat emulēt pieckanālu skanējumu. Pozitīvi, ka komplektācijā ir iekļauta īpaša pāreja, kas telefona ļauj pieslēgt arī jebkuras citas austiņas ar 3,5mm standarta spraudni. Telefonā ir arī FM radio, ar kuru ir iespējams uztverto mūziku arī ierakstīt telefona atmiņā.

Starp multivides rīkiem ir atrodams arī ļoti labs video atskaņotājs, kas starp citu prot nospēlēt arī DivX un XviD formāta video failus.

Secinājums

Samsung S8300 UltraTOUCH ir vizuāli tiešām pievilcīgs un arī kvalitatīvi nostrādāts sakaru rīks, kas piedāvā arī virkni modernu tehnoloģisko risinājumu, sākot no skārienjutīga ekrāna, beidzot ar ļoti labu kameru. Jā, cena nav no zemākajām un arī WiFi dažiem varētu pietrūkt, tomēr kopumā šis ir pat ļoti interesants un uzmanības vērts sakaru rīks ar glītu dizainu un labām tehniskajām iespējām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Samsung S8300 UltraTOUCH

+ Moderns un kompakts dizains

+ Laba foto/video kamera

+ Spilgts un nesaskrāpējams ekrāns

+ GPS atbalsts

- Nav WiFi atbalsta

- Saskarne mēdz iebremzēt

- GPS programmatūras ierobežotā izvēle

- Plastmasas detaļas viegli skrāpējas

Cena - Ls 270

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko