Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Jaunums Nr. 2

Xperia Neo patiesībā ir Vivaz pēctecis, tikai ar operētājsistēmu Android, bet Vivaz darbojās ar Symbian. Gan vizuālais noformējums, gan pozīcija Sony Ericsson modeļu klāstā tieši uz to norāda. Šo iemeslu dēļ atsevišķos resursos tas pat nodēvēts par Vivaz 2. Ko tas nozīmē? Principā to, ka tas ir nedaudz virs vidējās klases viedtālrunis, ar mūsdienīgu funkcionalitāti, par pieņemamu cenu un piemērots vidusmēra lietotājam ar augstām prasībām pret ierīci.

Populārākā segmenta pārstāvis

Sony Ericsson tālruņu gammā Xperia Neo ierindojas aiz kompānijas flagmaņa Xperia Arc. Tam ir Vivaz ērtais korpuss un Arc funkcionalitāte. Ja Arc kādam šķita mazliet par lielu, tad Neo varētu būt tieši laikā, jo tā ekrāna izmērs ir par nieka 0,5 collām mazāks, kas ir pietiekami, lai tālrunis būtu krietni ērtāks. Turklāt tālruņa korpuss arī izveidots tā, lai to būtu vieglāk lietot tieši vienā rokā. Neo 3,7 collu lielais LCD ekrāns ar LED apgaismojumu ataino līdz 16 milj. krāsu 854 x 480 punktu izšķirtspējā.

Xperia Neo korpuss ir ļoti līdzīgs Vivaz gan dizaina, gan izmēru ziņā. Ir pievienoti tikai dažādi rotājumi, kas padara to mazliet mūsdienīgāku un atbilstošāku kompānijas vizuālajam tēlam. Neo pieejams trīs krāsās – pelēkā, zilā un sarkanā. NEXT testēja Neo ar pelēku korpusu. Jāatzīst, ka sen nebija redzēts pelēks mobilais tālrunis, turklāt ar hromētiem elementiem, jo tādi tālruņi bija modē pirms dažiem gadiem. Taču šādas krāsas korpusam ir zināma priekšrocība – uz  tā tikpat kā nav redzami pirkstu nospiedumi, kas paliek tikai uz lielā ekrāna, bet tumšas krāsas modeļi izskatās mazliet dārgāki, nekā patiesībā ir.

Kā jau ierasts, korpusa aizmugurē iebūvēta fotokamera ar LED zibspuldzi, bet sānos izvietoti taustiņi un pieslēgvietas. Taču, tā kā nekas nav perfekts, arī Xperia Neo tāds nav! Tā fotokameras taustiņš izveidots pietiekami veiksmīgi, salīdzinot ar Xperia Arc, bet pieslēgvietu aizbāžņi tālruņa augšpusē ir pagalam nederīgi, jo pie korpusa piestiprināti ar ļoti tievām gumijas cilpiņām, kas, intensīvi lietojot, parasti ļoti ātri notrūkst. Piemēram, Micro HDMI portu lietotājs izmantos retāk, bet lādētāja pieslēgvietu nāksies raustīt katru vakaru, tāpēc šāds elements Neo korpusā ir vērtējams negatīvi.

Gandrīz kā topa modelis

Tehniskos datus varētu brīvi pārkopēt no Xperia Arc, jo tie ir gandrīz identiski! Tas pats 1GHz procesors, tie paši 512 MB operatīvās atmiņas, visi datu pārraides standarti un pat akumulators ir tieši tāds pats. Arī darbības ziņā abi tālruņi ir ļoti līdzīgi, lai gan vietām piebremzē, tomēr ir ātri un mūsdienīgi sakaru rīki. Iespējams, ka Neo piebremzēšana saistīta ar to, ka tas ir izmēģinājuma modelis, jo nav loģiski, ka šādas specifikācijas ierīce varētu bremzēt. Cenas un veiktspējas attiecība Neo ir labāka nekā Arc, tāpēc ir pamats domāt, ka Neo varētu pretendēt uz bestsellera statusu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko