Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Kinozāle ikvienam pa kabatai

Sen pagājuši laiki, kad izklaides projektors bija kas īpašs un to lietoja tikai kinoteātrī vai kāda bagāta cilvēka mājas kinozālē. NEXT apskata projektorus, kas nodrošina izklaidi mājās par lētāku cenu nekā platekrāna televizori.

Pieņemamais biedrs 

Daudz dzirdēts par cilvēkiem, kas nopirkuši LCD vai LED televizorus un lielās ar savu ierīču milzīgajiem ekrāniem. Vienam tas ir 46, citam – 52 collas liels. Taču diezgan bieži aizmirstam par kādu ļoti nozīmīgu alternatīvu – projektoru. Bija laiki, kad tādus izmantoja tikai ļoti bagātu cilvēku speciāli veidotās mājas kinozālēs. Taču tagad NEXT apskata divus projektorus – Acer ražotos X110 un 1210K –, kas maksā krietni lētāk par līdzīga izmēra televizoriem.

Viens no tiem 200 latu vērtais X110. Par šādu cenu pircējs iegūst ierīci, kas spēj attēlot pieņemamas kvalitātes attēlu uz vairāk nekā 100 collu lielas virsmas. Turklāt nepieciešams tikai baltas krāsas ekrāns, uz kura projicēt attēlu. Tā kā šī ierīce ir samērā viegla, to bez problēmām var ievietot somā un nogādāt vasarnīcā, kur kārtīgs kino vakars garantēts.

Otra apskatītā ierīce, 1210K, ir nedaudz lielāka, toties tai iepakojumā līdzi nāk soma pārnēsāšanai, kura to padara par ērtāku ceļabiedru nekā lētāko brāli. Abi projektori izgatavoti no melnas plastmasas un izskatās diezgan līdzīgi, kaut gan lielākajam modelim priekšpusē ir arī attiecīgi lielāka izmēra lampa un korpusā iebūvēts vairāk pogu, ar ko koriģēt gan ekrāna novietojumu, gan attēla kvalitāti. Mazākajam projektoram toties izstrādāta krietni stilīgāka pults, ko var ērti ievietot ierīces korpusa virspusē un izmantot kā vadības paneli. Tātad risinājums, kas visnotaļ iepriecinās ģimenes galvu, jo ir tikai viens galvenais vadības kontrolpunkts.

Jūtams, ka melnā krāsa un vienkāršais korpuss ir paredzēts biznesa cilvēkiem, kam galvenais ir saprotams dizains, kas vienkārši un eleganti izveidots. Abi projektori atbalsta standarta (4:3) izšķirtspēju un ir samērā skaļi. Arī to izslēgšanās laiks – lampu atdzesēšana pēc filmas noskatīšanās notiek gandrīz 3 minūtes – ir nedaudz par ilgu, ja vēlamies uzreiz iet gulēt, tādējādi lietojamības ziņā tie nav paši labākie. Taču arī sajā gadījumā visu laiku nāk prātā to cena.

Labi un lēti – vai tiešām mīts?

Saprotams, ka pēc dažādu projektoru, kas maksā tuvu 1000 latiem, apskatīšanas, varam runāt arī par ne vienu vien šo ierīču trūkumu. Bet šoreiz jāatceras, ka ir runa par projektoriem, kas maksā attiecīgi 200 un 260 latu, tātad ievērojami lētāk nekā televizori, kuri piedāvā līdzīga izmēra attēlu.

Abas Acer ierīces ir ļoti ekonomiski risinājumi ne tikai projektora, bet arī to uzturēšanas ziņā. Piemēram, projektora X110 lampa darbosies vismaz 5000, bet 1210K – vismaz 6000 stundu, tātad ierīces pircējs varēs noskatīties 2500 līdz 3000 filmu, kas nav maz. Savukart seriālu cienītājiem iespējas pavērsies vēl patīkamākas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko