Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Kompaktie brāļi

Vēloties pirkt mazu un robustu fotoaparātu, par pieejamo dažādu ražotāju modeļu klāsta nabadzību sūdzēties var tikai slinkais, jo šādu aparātu ir tiešām daudz. Patiesībā veikalā pat ir grūti aptvert, kuru modeli labāk izvēlēties, jo to parametri ir vienādi. Tādēļ NEXT apskata divas ļoti līdzīgas kameras, un, iespējams, kāda no tām kļūs par uzticamu ceļabiedru ne vienam vien dažādu mirkļu iemūžinātājam.

Pirmais iespaids

Abu fotoaparātu iepakojuma kastes ir vienāda izmēra, kā arī abu kameru komplektācija ir vienāda. Abām kamerām līdzi tiek dota instrukcija, kas netipiski Canon diemžēl nav arī latviešu valodā, kompaktdisks ar programmām, USB un video vads, identiski akumulatori un to lādētāji, kā arī kartā kamerā ir pa 2 GB SD atmiņas kartei, kas gan pievienota testu vajadzībām, bet standarta komplektācijā neietilpst.

Vadības sviras abām kamerām arī ir vienādas, tikai izvietotas nedaudz atšķirīgi un nav pārāk daudz. Trūkst tik ierastā režīmu pārslēgšanas diska, tātad dažādie režīmi, kas ir pieejami, ieslēdzami, izmantojot izvēlnes, bet mazbudžeta kamerām tā mēdz būt.

Jāuzteic ir izturīgais metāla (tērauda) korpuss un jau pēc izskata stabilā objektīva konstrukcija, kura diafragmas veidā iebūvētais vāciņš atveras un aizveras automātiski, tātad to pazaudēt vai aizmirst uzlikt nevar. Kad kamera ir izslēgta un objektīvs ievilcies, tā, jau paņemot rokā, šķiet mehāniski ļoti izturīga. To pierāda arī fakts, ka, kamerai 220 HS nejauši nokrītot no galda, uz tās veiktspēju un arī izskatu nekādas ietekmes nebija. Pat ne skrambiņu nevarēja pamanīt.

Iemūžinām interesantākos mirkļus

Kā vēsta konfigurācijas parametri, abām Canon kamerām ir augstas jutības 12,1 Mpix. CMOS sensors un HS sistēma, kas, pēc ražotāja apgalvojumiem, attēla trokšņu līmeni samazina par 60 procentiem pie visām ISO jutībām. ISO jutību iespējams iestatīt līdz 3200, un attēli, pat fotografējot jau stiprā puskrēslā, vēl arvien tiešām sanāk gaiši un ar samērā nelieliem trokšņiem. Rodas pat tāda kā nerealitātes sajūta, kad, puskrēslā uzņemot, attēls kameras ekrāniņā izskatās tā, it kā būtu uzņemts gaišā dienas laikā.

Kaut arī abām kamerām ir vienādi CMOS sensori, tomēr to nevar teikt par objektīviem, jo IXUS 115 HS tālummaiņa ir četrkārtīga, bet 220 HS – pieckārtīga. Tiesa, pēc uzbūves un arī optiskās kvalitātes abi objektīvi ar optiskās stabilizācijas sistēmu šķiet ļoti līdzīgi, lai nebūtu jāsaka vienādi. Tālummaiņas diapazonu atšķirība faktiski ir uz platā gala rēķina, jo 115 HS fokusa attālums ir 28 – 112 mm, bet 220 HS jau 24 – 120 mm, protams, ja salīdzinām ar 35 mm kameru objektīviem. Teleobjektīva gadījumā tie daži milimetri fokusa attāluma starpības nav būtiski.

Turklāt iespējams uzņemt gan 4:3 attēlus, kāda ir arī CMOS sensora malu attiecība, kā arī, nedaudz samazinoties izšķirtspējai, 2:3, 1:1 un 16:9 bildes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko