Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Kvalitāte par saprātīgu cenu

Kuram gan nav gadījies dzirdēt, kā skan klēpjdatoros uzstādītie skaļruņi. Dārgākajiem modeļiem tos var izmantot, lai noskatītos kādu filmu, bet lētajam galam labāk uzreiz izmantot austiņas. Taču – ko darīt tādā gadījumā, ja neesat viens dzirdēt gribētājs? Kompānijai Logitech atbilde nav tālu jāmeklē, jo tā izstrādājusi jaunu produktu – stereoskaļruņus Logitech z-110.   

Pirmais randiņš

Ar savu vienkāršo, bet neapšaubāmi gaumīgo dizainu z-110 spēj iekarot sirdis jau pirmajā tikšanās reizē. Uz baltās, matētās plastmasas korpusa nav atrodama neviena skrūve vai savienojuma vieta. Nav arī nevienas pogas vai slēdža, kā tas ir lielākajai daļai līdzīgu datora skaļruņu. Kādam var rasties jautājums – kā tad iespējams ieslēgt vai noregulēt vajadzīgo skaļumu šiem skaļruņiem? z-110 ieslēdzas, tiklīdz ir pievienoti pie datora, un izslēdzas, tikai atvienojot tos no datora. Šī iemesla dēļ, ja skaļruņus neizmantojat, bet tie ir pievienoti datoram, enerģija, kaut arī nedaudz, tomēs visu laiku tiek patērēta, lai gan tas nav visai parocīgi. Kad skaņa nav vajadzīga, barošanas vadu labāk tomēr atvienot. Skaļruņu skaļums savukārt tiek regulēts datorā. Te gan jāmin, ka praktiskumu Logitech dizaineri ir atstājuši otrajā plānā, jo galvenās z-110 pazīmes ir izskats un veiktspēja. Tā kā z-110 ir baltā krāsā (varbūt būs arī citos toņos, vēl nav zināms) un to korpusu virsma nav glancēta, bet gan matēta, jāņem vērā, ka korpusi var ātri nosmērēties. Ar laiku droši vien nosmērēsies jebkurā gadījumā, bet tāda diemžēl ir cena par skaistām lietām, kas tik un tā reiz nolietosies. Diemžēl arī nekāds sietiņš vai režģītis nesedz skaļruņus, tāpēc, bez iepakojuma iemetot mugursomā kopā ar citām mantām, tos var ātri vien sabojāt. 

Barošana z-110 tiek nodrošināta no USB pieslēgvietas, instalācija nav nepieciešama, jo dators skaļruņus atpazīst automātiski, tādēļ, tiklīdz vads ir ievietots pieslēgvietā, skaļruņus var sākt lietot. Skaņas signālam savukārt ir jāizmanto audio izeja vai austiņu pieslēgvieta, tāpēc ir iespējams pieslēgt un klausīties gan MP3 atskaņotāju, gan mobilo telefonu, kuram ir 3,5 mm austiņu pieslēgvieta. Diemžēl jāatzīst, ka barošana ir iespējama tikai no datora USB pieslēgvietas, jo barošanas vadu atvienot un aizstāt ar parasto elektrības vadu nav iespējams. Šī iemesla dēļ bez datora, kurš nodrošinātu barošanu, MP3 atskaņotāju vai mūziku no mobilā telefona klausīties nevarēs.

Troksnis vai kvalitāte

Protams, vairumam cilvēku galvenais, ko viņi sagaida no datora vai jebkuriem citiem skaļruņiem, nav ne dizains, ne to praktiskums. Galvenais ir skaņa, proti, tas, cik skaļa tā ir un kvalitatīva un cik liels ir skaņas diapazons, bet – cik cilvēku, tik vajadzību. Ir jau gandrīz pierasts, ka neliela izmēra skaļruņiem mēdz būt problēmas ar kvalitatīvu zemo toņu atskaņošanu, bet ne jau z-110. Logitech skļruņi ļoti labi tiek galā gan ar basiem, kas ir pietiekami pilni un sulīgi, gan ar augstajām frekvencēm, pat noregulējot skaņu līdz maksimālajam skaļumam, kādu šie skaļruņi pieļauj. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko