Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Līdzīgas un vienlaikus atšķirīgas

Ne pārāk bieži, vismaz līdzšinējā praksē, ir gadījies vienlaikus apskatīt uzreiz divas vienas sērijas kameras, kurām ir daudz līdzīga, bet kuras tomēr ir tik atšķirīgas.  Next.lv apskata Sony NEX-5R un NEX-6 – divas kameras ar vienādiem APS-C sensoriem, bet atšķirīgos korpusos.

Vienādā elektronikaPat diezgan uzmanīgi apskatot abu kameru specifikāciju, redzams, ka galvenie attēlveidošanas komponenti – sensors, attēlu apstrādes procesors (Sony Bionz), slēdža mehānisms un objektīvu stiprinājums – abām kamerām, šķiet, ir vienādi vai vismaz ļoti līdzīgi. Tātad var sagaidīt, ka galvenokārt atšķirsies kameru vadības iespējas un radītās sajūtas kopumā.

Uzkrītošās atšķirībasNEX-5R ir jūtami mazāka par NEX-6. Tiesa, tas tomēr nav bijis iemesls samazināt tās vadības pogu un sviru skaitu. Arī mazajai (tiešām mazajai) 5R to ir daudz. Patiesībā tik daudz, ka, aktīvi darbojoties, tas pat traucē, jo gadījās, ka, uzņemot sarežģītākos apstākļos, pogas neatbilstoši nospiedās un iestatījās, piemēram, ekspozīcijas kompensācija -3. Lieliskais skārienekrāns šo pogu daudzveidību daļēji padara pat lieku.

Abu kameru 3 collu ekrāni ir atlokāmi. Tiesa, atšķiras leņķi, kādos tos var atlocīt. NEX-5R uz augšu – 180, uz leju – 50 grādu leņķī, bet NEX-6 attiecīgi 90 un 45 grādu leņķī. Tātad, 5R turot izstieptā rokā, iespējams ērti uzņemt pašportretu, bet, izmantojot NEX-6, tādi prieki izpaliks.

NEX-6 ekrāns spilgtā gaismā ne pārāk labi noder skatu meklēšanai, bet šādam nolūkam iespējams lieliski izmantot elektronisko vizieri, kas gan nedaudz mirgo. Toties tam ir augsta izšķirtspēja (2,3 Mpix), kā arī tas ir ērti izvietots – kameras augšējā kreisajā stūrī. Tātad nevajadzēs ar degunu bakstīt ekrānā. Tā kā 5R elektroniskais vizieris ir tikai opcija, tad tas komplektā nav iekļauts. Taču pat tad, ja tas būtu, veidotos konflikts ar zibspuldzi, kas 5R nav iebūvēta, bet nāk līdzi komplektā un ir pievienojama tajā pašā vietā, kas paredzēta vizierim, ja to piedāvātu. Tātad abus reizē nenāksies lietot. Turklāt 5R ekrāns ir pietiekami spilgts, lai to varētu tīri labi izmantot arī spilgtā gaismā. Savukārt NEX-6 ir iebūvētā zibspuldze, tātad par vienu sīkumu mazāk, ko varētu pazaudēt. Turklāt tajā izveidota arī vieta standarta ārējai zibspuldzei.

Kameras 5R ekrāns ir skārienjutīgs, savukārt NEX-6 ierīkota režīmu pārslēgšanas ripa, kādas NEX-5R nav. 5R režīmu pārslēgšanai gan var izmatot aizmugurē pie virzienpogas izvietotu ripu (tāda līdzīgi darbojas arī NEX-6).

Objektīvs – komplektāKatrai kamerai komplektā ir iekļauts savs objektīvs. Protams, kameras var iegādāties arī bez tiem. Taču, kā jau NEX kamerām, arī šīm lietojami E Mount tipa objektīvi. Kaut gan, izmantojot pārejas (piemēram, no A-Mount, EF vai F Mount), var lietot arī citus. Apskata komplektā bija iekļauti arī divi papildu objektīvi, kurus īsi apskatīsim atsevišķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko