Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Lielība naudu nemaksā. Bet Gudrība?

TV nākotne – jau šodien!  – ar šādu lozungu Samsung šogad pieteica savu jauno Smart TV paaudzi. Mihaels Cellers, Samsung TV/AV Eiropas galvenā ofisa mārketinga direktors, uzstājas IFA 2012 globālajā preses konferencē, demonstrējot jaunākās paaudzes gudro televizoru. Balss, žestu un sejas atpazīšana, dažādas aplikācijas, Skype, vidējas perversības pakāpes vingrošana televizora-trenera vadībā… Skatos un domāju – interesanti gan, kā tas viss notiek reālajā dzīvē?

Un nu tas brīdis ir klāt – nesu pa trepēm Samsung UE46ES8000S un priecājos, ka esmu izvēlējies salīdzinoši mazo 46 collu modeli. 

Vai gudru televizoru pieradināt ir viegli? – Lūdzu, mani iespaidi un īss videoievads:

Uvertīra ar vienu nezināmo

Sākšu ar to, ka uzstādīt UE46ES8000S nav grūti – nepieciešams skrūvgriezis, apņemšanās un kādas piecas – desmit minūtes. Galvenā rūpe ir, skrūvējot paneli pie kājas un pārvietojot to, pārlieku nenoķēpāt to ar rokām – kā jau tas sagaidāms no spoguļgludas un (izslēgtā stāvoklī) tumšas virsmas, tā ir īsts pirkstu nospiedumu magnēts. Tiesa, uzreiz jāpiemetina, ka, gadījumā ar tik retu pirkumu kā televizors, tā nav liela bēda – mēs šo procesu taču netaisāmies veikt katru ceturtdienas vakaru. 

Kad brīnumtelevizors ar jaunākā-krāšnākā-stiprākā tiesībām ir izdzinis no mājvietas manu anahronisko ierīci (ai, cik skarbi ir pēc testa pie tās atgriezties…), sāku meklēt milzīgajā kastē vadības pulti, un atrodu veselas divas. Viena ir Smart TV  konceptam atbilstoša augsti tehnoloģiska ierīce, kura apvieno no klēpjdatoriem pazīstamo skārienpaliktni, iebūvētu mikrofonu un pāris elegantas pogas, kuras patiesībā nemaz nav pogas, jo izvietotas uz pults viengabala virsmas. Par to, ka tās tomēr ir pogas, Samsung atgādina ar reljefām piktogrammām. Lai visiem būtu skaidrs, ka tā nav nekāda parasta pults, ražotājs to nodēvējis par Smart Touch Control pulti. Skan lepni.

Otra pults paredzēta ludītiem* un tiem, kuri zaudē nevienlīdzīgajā veselā saprāta un moderno tehnoloģiju sadursmē – tā ir parasta TV pults ar neskaitāmām pogām (no kurām, kā rāda empīriskā pieredze, krietna daļa tā arī paliek neizmantota). Vēl kastē ievietoti tādi sīkumi, kā 3D brilles un pāris adapteru paša TV un tā aksesuāru dažādām stiprināšanas iespējām, kā arī nošķelta konusa formas priekšmets, kurš, kā vēlāk izrādās, nebūt nav pēdējais Marsa zudušās robotcivilizācijas pārstāvis bez-roki-bez-kāji, bet gan Bluetooth ierīču dresētājs un lieti noderēs tiem, kuri vēlas pievienot gudrajam televizoram, teiksim, zilzobu tastatūru. Tiktāl viss skaidrs – slēdzam iekšā un gaidām brīnumus.

Smart TV dresūra, kura pārvēršas autodresūrā

Te nav, ko slēpt – ir skaidrs, ka kā televizors UE46ES8000 spēj sniegt visu, ko industrija ir spējusi izdomāt savā drudžainajā vēlmē mums kaut ko pārdot – ar lielu ticamību, visas jums zināmās plašpatēriņa elektronikā izmantotās attēla un skaņas apstrādes un uzlabošanas tehnoloģijas šai ar divu kodolu centrālo procesoru aprīkotajā brīnumā ir sastopamas, un – kas patīkami – ir arī samanāmas. Attēls ir lieliskas kvalitātes, neatkarīgi no tā, vai skatāmies HD izšķirtspējas TV kanālu, 3D filmu, vai veco labo, bet sīksti vēstures putekļos neizzūdošo standarta izšķirtspējas televīziju, kura tiek gudri pārrēķināta HD. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko