Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Mazāks nekā žurnāls

Mazāks nekā žurnāls, bet jaudīgāks par dažu labu datoru, tieši tik ironiski vērtējams ir jaunais Acer planšetdators Iconia Tab A500 – viens no lielākajiem Apple iPad vai Samsung Galaxy Tab konkurentiem. Tas ir maza izmēra, ar pārsteidzoši kvalitatīvu ekrānu un daudzfunkcionāls, bez kā nav iedomājama neviena mūsdienīga ierīce. 

Kvalitāte stilīgā dizainā

Iconia Tab A500 ir jaunākais Acer izstrādājums, kas spēj konkurēt ar slaveno Apple iPad un Samsung Galaxy Tab. Lai izceltu savu jauno ierīci, Acer ir samazinājis tās cenu salīdzinājumā ar lielāko planšetdatoru ražotāju noteikto. Tieši tāpat kā cenas, arī funkcionālā ziņā Acer pārspēji savus tuvākos sekotājus, jaunajai planšetei izveidojot gan USB 2.0, gan Micro USB portus, microSD kartes slotu un Micro HDMI izeju.

Elegantajai planšetei ir pelēks alumīnija korpuss ar noapaļotām malām un 10,1 collu liels ekrāns ar 1280 x 800 punktu izšķirtspēju. Tieši ekrāns visvairāk pārsteidz tobrīd, kad planšete tiek ieslēgta, jo tā attēls ir spilgts, ar tīrām krāsām, asām līnijām un kristāldzidrs. Par vieglu šo ierīci nosaukt nevar, bet tieši tas arī ir šīs planšetes pluss, jo ir ērti to turēt rokās un nav jābaidās, ka tā nejauši varētu izkrist no tām.

Arī planšetes skārienjutīgais ekrāns darbojas nevainojami, zibenīgi izpildot vēlamās darbības un reaģējot uz katru pirksta kustību. Tieši tāpat kā lielākajā daļā spēcīgu un tehnoloģiskā ziņā izcilu ierīču, arī Acer Iconia Tab A500 ir iebūvēta funkcija Wide View Angle, kas nodrošina ekrāna rotēšanu līdzi lietotāja roku kustībām gan sākotnējā horizontālajā, gan arī vertikālajā pozīcijā. Tieši šī funkcija atvieglo portretu vērošanu, jo grozi, kā gribi, taču bilde būs pa visu ekrānu un ļoti dzidra. 

                              

Tehniski izcils

Acer Iconia Tab A500 ir aprīkots ar tam pielāgotu operētājsistēmu Android 3.0, kas kopā ar Dual-core NVIDIA Tegra 250 procesoru un 1GB operatīvās atmiņas nodrošina lielisku ātrumu un kvalitatīvu darbu ar mazo datoriņu. Planšetē ir iebūvēts 2 šūnu litija polimēra akumulators, kas bez atkārtotas uzlādes spēj darboties pat 5 stundas. 

Tā kā katram mūsdienīgam cilvēkam ir svarīgi izmantot videočatus vai iemūžināt spilgtākos brīžus fotogrāfijās, arī Acer tehniski kvalitatīvi izstrādātajam planšetdatoram ir divas kameras, no kurām viena atrodas ierīces priekšpusē un paredzēta tieši videočatiem, jo tai ir 2 megapikseļu izšķirtspēja. Savukārt aizmugurē iebūvēta otra kamera ar 5 megapikseļu izšķirtspēju. Jaatzīst, ka tieši šī kamera varētu būt Acer planšetdatora Ahilleja papēdis, jo ar to iegūto bilžu kvalitāte nav izcila, bet gan tikai apmierinoša. Tātad, ja lietotājs nav plānojis piedalīties fotokonkursos, bet izmantot šo kameru tikai ikdienišķām vajadzībām, tad ar to būs pilnīgi pietiekami. Taču bilžu saglabāšanai ir paredzēta 32 GB liela cietā diska atmiņa, kas nav daudz, bet pietiekami, lai saglabātu spilgtākos momentus, lipīgākās dziesmas un smieklīgākos videorullīšus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko