Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

MSI AE2220 - nevainojams dizains, moderns aprīkojums, sakarīgas izmaksas

"Viss vienā" tipa datori ir tāda lieta, kura agrāk pastāvīgi sastopama bija tikai _Apple _produkcijas klāstā. PC? PC vērtība ir universālums, paplašināmība; "viss vienā" dators ir tikai kompaktāks galddators ar portatīvā datora "iekšām". Mazāk vadu, mazāk kastīšu uz vai zem galda, bet arī mazāk elastības un augstāka cena. Ko tad var iesākt ar tādu? Lūkosim to noskaidrot, apskatot MSI AE2220.

Saņemot MSI AE2220, nekas neliecina, ka kārbā esošajai ierīcei ir kas kopīgs ar portatīvo datoru, jo kaste ir neganti smaga. Izrādās, ka ne bez iemesla: AE2220 ir diezgan liels, tas lepojas ar 22 collu ekrānu, kuru vēl papildus apņem nopietns rāmis, arī biezumā šī datora korpuss krietni apsteidz līdzīga izmēra LCD monitoru.

Pirmajā brīdī automātiski gribas salīdzināt AE2220 ar segmenta tirgus līderi un idejiski līdzīgo Apple iMac. Katram būs redzams, ka iMac dizains ir citā pasaulē tapis, tīrs, izsmalcināts - par to jau ļaudis arī mīl Apple produkciju. MSI gan arī gluži kaunā nekrīt un AE2220 izskats patiks daudziem, bet netrūks arī kritiķu. Pārdomas raisa caurspīdīgais rāmis, kurš apņem ekrānu, jo tam ir kāda īpatnība: ekrāna labajā pusē paslēptas zilas statusa diodes, kuras izspīdina visu rāmja labo pusi. Tas izskatās tikpat efektīgi, cik kaitinoši, sevišķi tumsā. Galvenais labums - šis zilās diodes apvienotas ar pogām (piemēram, ieslēgšanas); citādi rāmī ieslēptās pogas tikpat kā nav pamanāmas, jo pogu funkcijas apzīmējošās ciļņveida ikonas uz caurspīdīgā rāmja ir grūti saskatāmas.

Dators aprīkots ar diezgan modīga izskata kompaktu bezvadu chiclet tipa klaviatūru, kura gan izskatās jauki, tomēr rakstot diezgan skaļi grab. Bezvadu ir arī pele, kuras darbību būtu gribējies precīzāku. Tomēr būtiskākais AE2220 vadības līdzeklis laikam gan ir pirksts vai komplektā iekļautais irbulis - šis dators tomēr aprīkots ar skārienjutīgu ekrānu. Prakse pierāda, ka bakstīšana tieši ekrānā ir daudz intuitīvāka un patīkamāka, nekā datora vadīšana ar virtuālas saites (peles) palīdzību, tomēr jāatzīst, ka irbuļa un kur nu vēl pirksta precizitāte ir nepietiekoša efektīvam darbam ar maza izmēra elementiem uz ekrāna.

Nelielu vilšanos sagādā datora iebūvēto skaļruņu skanējums. Lai arī reklāma sola, ka AE2220 aprīkots ar šausmīgi smalku audio risinājumu, pat pēc ilgstošas uzstādījumu pētīšanas izdevās panākt visu ko (tajā skaitā diezgan labu telpiskas skaņas efektu), bet ne pietiekami tīkamu mūzikas atskaņojumu. Var jau saprast – vietas maz, skaļrunīši mazi, tomēr ... iMac skan ievērojami labāk.

MSI AE2220 ir tehniski gana labi aprīkots - tam ir Intel Core 2 Duo procesors, DVD ierakstīšanas ierīce, 4 gigabaitu operatīvā atmiņa; komplektā iekļautais Windows 7 glaunākajā (Premium) izpildījumā griežas žiperīgi. Ir daudz interesantu pieslēgvietu – t.sk. E-SATA pieslēgvieta, TV antenas ligzda, HDMI ieeja, optiskais S/P DIF skaņas izeja. Lielisks ir ekrāns: lai arī nereti skārienjutīgie ekrāni ir apdalīti kontrasta vai skata leņķu ziņā, AE2220 ar minētajām problēmām nav nekā kopīga.

Kam tad ir domāts MSI "viss vienā"? Šķiet, ka šī datora labākā vieta būs ģimenes viesistabā: dators labi der filmu un TV skatīšanai (iebūvēts TV uztvērējs gan ir papildiespēja, toties tālvadības pults gan iekļauta komplektā), bet bērniem tuva būs skārienjutīgā ekrāna iespēja, kas ļauj ērti spēlēt vienkāršas spēlītes. Komplektācija, ekrāna kvalitāte, iespējas - tas padara šo datoru par atbilstošu savai diezgan augstajai cenai. Tas maksā ap 520 latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko