Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ne tikai kamera, bet arī projektors un fotoaparāts

Pēdējā laikā tirgū parādās kameras, kurās iebūvēts arī pikoprojektors. Ar pikoprojektoru šai gadījumā saprotam ierīci, kura pilda projektora darbu, taču neaizņem praktiski nekādu vietu :).

Protams, ka pie pirmās iespējas NEXT.LV vēlas šādu digiltālo kombainu arī aptaustīt, padarbināt un, galu galā – protams, arī pastāstīt par to saviem lieliskajiem lasītājiem-skatītājiem. Jūsu uzmanībai – Sony HDR-PJ30VE.

Dizains un salikuma kvalitāte

Gods, kam gods, HDR-PJ30VE izmantotie materiāli un komponenšu skaits un kvalitāte vilties neliek – kvalitatīvas plastmasas korpusā tērptais tehnoloģiju brīnums šai ziņā atstāj vislabāko iespaidu, bet mērogmaiņas un foto taustiņus apjozošais tumši spīdīgais ielaidums un projektora acs skrāpētā alumīnija aplika piešķir dizainam raksturu. Arī viss, kas paslēpts korpusā, ir augstas raudzes – te atradīsim ne vien jau pieminēto pikoprojektoru, bet arī GPS uztvērēju, Exmor R attēla apstrādes procesoru, apbrīnojami efektīvu attēla sabilizācijas risinājumu (protams, optiski-mehānisku, nevis digitālu).

Attēla kvalitāte

Sony HDR-PJ30VE var lepoties ar spēju uzņemt 1920 x 1080/50p izšķirtspējas video un, ja vien neizvēlamies visaugstāko pieejamo kvalitāti (24 Mbps), tad filmēšanu nepārtraucot, varam arī fotografēt 7,1 MP izšķirtspējā. Pateicoties kvalitatīvajam Sony G 12x optiskās mērogmaiņas objektīvam, video izzīmējas lieliski un to skatīties ir bauda.

Filmēšanas iestatījumi ļauj skārienekrānā iebakstīt noteiktu vietu kadrā, pēc kuras tiek iestatīts asums un ekspozīcija, kā arī līdzīgā veidā manuāli iestatīt baltās krāsas balansu. Ja nu kādam ar to nepietiek un viņš vēlas asumu, diafragmu un fokusa attālumu iestatīt ar gredzenu uz objektīva, tad nāksies tērēties gandrīz uz pusi vairāk – no mājas lietotājam paredzētas kameras mēs neko tādu neprasām, un tas ir tikai normāli.

Citas rozīnītes

Protams, ka pirmām kārtām tas ir iebūvētais projektors, kurš dod iespēju savilmēto un sabildēto skatīt 640 x 360 pikseļu izšķirtspējā un projicēt to no 0,5m līdz 3m attālumā. Ar projektora 10 lumenu spilgtumu nav pietiekami, lai šādi video baudītu dienas gaismā, taču aptumšotā telpā vai diennakts tumšajā laikā rezultāti ir tīri labi. 

Jāteic, ka gan šī, gan tādas HDR-PJ30VE iespējas, kā ierakste pa tiešo atsevišķi iegādājamā DVD rakstītājā vai cietajā diskā vairāk uzrunās tos, kuri gatavi skatīties un rādīt citiem visu, ko safilmējuši, kas, protams, nenāk par labu priekšnesuma mākslinieciskajai kvalitātei. Tomēr, no otras puses, projektors noderēs arī tiem, kuri pret savu video aizraušanos izturas atbildīgāk un rūpīgi sijā graudus no pelavām montāžas procesā – projicējot uz sienas var gūt labāku preikšstatu par safilmētā pateriāla pārklājumu un, protams, domās iezīmēt noteikti izmantojamos un, ne mazāk svarīgi, arī noteikti neizmantojamos kadrus. 

Kā papildu rozīnītes – kameras siksniņā iebūvētais USB vads un tas, ka kamera atbalsta ne vien dzimtās Sonu Memory Stick, bet arī ierastās un ievērojami lētākās SD formāta atmiņas kartes.

PIETIEK RUNĀTS, LŪDZU, VIDEO FL (26min 43s): 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko