Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Ofiss bez problēmām

Katrā birojā, un droši vien arī daudzās mājās ir iekārtas, kuru eksistenci mēs lielā mērā pat nepamanām, un atceramies par tām tikai tad, ja vajag ko specifisku. Tādas pēdējo gadu vai gadu desmitu laikā ir kļuvušas All-in-One vai viss vienā biroja ierīces. Tagad vairumā gadījumu liekas pat dīvaini, ja ir tikai printeris, tikai fakss, tikai skeneris vai arī tikai kopētājs. Visas šīs funkcijas organiski apvienojas vienā veselumā, un kalpo kā viena iekārta. Šoreiz apskats par vienu no jaunākajām HP viss vienā iekārtām HP Officejet 4620.

Izskats un iespējasPatīkams ir tas fakts, ka daudzfunkciju iekārtas savos izmēros pēdējo gadu laikā ir kļuvušas tik kompaktas, ka aizņem vietu tieši tik daudz, lai netraucētu citām iekārtām, kuras parasti atrodas nelielā biroja vai mājās. Patīkami arī tas, ka šī multifunkcionālā iekārta savā dizainā ir tik korekta, ka to neieslēgtā veidā var arī nepamanīt. Ražotājs ir pacenties tās izskatu un arī lietošanu padarīt maksimāli elegantu un vienkāršu.

Man parasti nepatīk, ka ierīce ir aprīkota ar lielu daudzumu dažādu fiziski spiežamu taustiņu un ekrāniem, kuri padara tās priekšējo paneli nelīdzenu un vienlaikus arī ļoti pievilcīgu dažādiem putekļiem un netīrumiem. Šeit tā visa nav, ir tikai viena ieslēgšanas/izslēgšanas poga, kura fiziski atdalīta no kopējās virsmas. Visi pārējie taustiņi ērti iestrādāti virsmā un atrodas zem nosedzoša, plēvei līdzīga materiāla. Ierīces korpusa izgatavošanā izmantota labas kvalitātes, matēta, melna plastmasa. Viss ir samontēts maksimāli precīzi un nav ne mazāko pazīmju, ka kaut kas varētu nevajadzīgi kustēties vai ļurkāties. Ekrāns nav liels taču pietiekami informatīvs un saprotams. Uzreiz ir pieeja skenēšanas, faksa un kopēšanas pamatfunkcijām. Navigācija pa aparāta izvēlni izmantojot ekrānu ir vienkārša un saprotama. Taču krietni vien ērtāk ir visu šo saimniecību vadīt izmantojot datoru un tajā uzstādīto HP Printer Assistant programmu.

Tās lejupielādēšana un uzstādīšana ir kā obligāts nosacījums darba sākšanai ar iekārtu. Tajā komplektācijā kādā iekārta nopērkama veikalā, līdzi tiek dots arī disks ar šo programmu, man gan nebija, taču nav jau nekādu problēmu to lejupielādēt no interneta. Kad nu tas ir izdarīts, un programma uzinstalēta, viss norisinās ļoti ātri un vienkārši. Printeris ir aprīkots ar bezvadu Wi-Fi savienojumu, un tas nozīmē tikai to, ka varēsiet printeri novietot tur kur vēlieties, un jums ir ērti, nevis turēt piesietu kabeļa garumā pie datora. Bet variet izmantot arī USB kabeli, lai pievienotu printeri datoram.

Dators pēc programmas instalēšanas printeri atrod gandrīz momentāni, un arī printeris par to, ka ir savienots ar tīklu un datoru, signalizē ar zilas krāsas diodi uz priekšējā paneļa.

Tālāk jau variet veikt visas nepieciešamās darbības faksa konfigurēšanai, izvēlēties vai faksus sūtīsiet no datora vai arī izmantojot iekārtu pa tiešo. Un tāpat arī var izvēlēties kā faksus saņemsiet. Vai nu tie tiks uzreiz drukāti, vai arī nonāks datorā un tikai tad pēc izskatīšanas izdrukāsiet pašu nepieciešamāko. Papīra un tintes ekonomija sanāk visai pamatīga.

Tāpat arī variet iestatīt skenēšanas parametrus. Komplektā ietilpstošā programma piedāvā skenētā teksta atpazīšanas (OCR) iespējas. Dīvaini gan, ka kā jau vienmēr lietuviešu un igauņu valodas atpazīstamo starpā ir, bet latviešu nav. Liekas nedaudz mulsinoši. Taču lielākā tiesa no mums pie tā jau ir pieraduši. Nav tās latviešu valodas un nav.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko