Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Pati mazākā Canon EOS

Fotomīļi visā pasaulē ar nepacietību gaidīja šo kameru, un nu tā ir realitāte – Canon izlaidusi (23.07.2012) kameru EOS M ar maināmiem objektīviem, bet bez spoguļa. Dalāmies pirmajos iespaidos, ko guvām, kameru iepazīstot tuvāk.

Mazākais rūķītisŠķiet, šī ir viena no visu laiku gaidītākajām kamerām. Pirmo plašam lietotāju lokam paredzēto (lasi – pietiekami lēto) digitālo spoguļkameru izlaida pirms desmit gadiem (20.08.2003.), un tā daudziem sagādāja pārsteigumu, bet Canon bezspoguļa kameru ar maināmiem objektīviem liels skaits interesentu gaidīja jau ilgi. Nu tā ir pieejama! Turklāt ar tādu pašu sensoru un attēlu procesoru kā 650D, 700D un 100D, bet ar jaunu, kompaktāku objektīva stiprinājumu un, protams, bez spoguļa, tātad arī optiskā skatu meklētāja. 

Tātad, vienkārši vērtējot, EOS M faktiski ir tāda pati kamera kā jebkura no minētajām trijām, tikai ar izņemtu spoguļa mehānismu un visu, kas ar to saistīts. Protams, tas ir nedaudz sarežģītāk, bet lietotāju tādas nianses visdrīzāk neinteresēs. Toties labā ziņa ir, ka pieejams adapteris, kas ļauj izmantot visus esošos Canon EF un EF-S objektīvus. Tiesa, tā cena virs Ls 100 nešķiet diez ko pievilcīga, taču tas maksā atbilstoši tam, cik ir jāmaksā.

Fakts, ka pieejams šāds adapteris, neļauj oponentiem izmantot galveno argumentu, kas citādi būtu spēkā, proti, tā kā ir jauna kamera, jauna sistēma, tad ir maz objektīvu. Un tiešām – apskata publicēšanas brīdī ir izlaisti tikai trīs EF-M objektīvi:

EF-M 18-55mm f3.5-5.6 IS STM EF-M 22mm f/2 STM EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STMTaču jāatzīst, ka esošie objektīvi nodrošina visas, izņemot telefoto, vajadzības. Teleobjektīvu acīmredzot vēl jāpagaida, un šajā ziņā šobrīd lieti noder EF/EF-S adapteris. Tiesa, baumo, ka pavisam drīz tiks izlaists objektīvs EF-M 18-135mm STM, kas būtu tikai loģiski, jo EF-S inkarnācijā tāds jau eksistē un next.lv pārliecinājās (apskatot 650D), ka ir kvalitatīvs gan mehāniski, gan optiski, gan arī kluss (STM autofokusa motors), kā tika solīts, kas ļoti svarīgi, uzņemot video.

Interesants ir arī fakts (diemžēl), ka EOS M, kaut arī ātra un atsaucīga, tomēr ir jūtami lēnāka par spoguļkamerām slēdža darbības laika ziņā. Bet tā ir visu (gandrīz visu) tā saucamo sistēmas kameru kopīga bēda.

Taču kopumā kamera atstāj labu iespaidu, kā arī bildes un video tā uzņem labi. Un ja vien Canon nebūtu izlaidusi EOS 100D, tai arī nebūtu alternatīvas (Canon izstrādājumu vidū). Lai ko arī lietotāji un Canon speciālisti teiktu, tomēr šobrīd ir radīta iekšējā konkurence, tāpēc apskatniekam šķiet, ka modelis 100D var izrādīties lielāks bestsellers nekā EOS  M.

Attēlu kvalitāteKā jau bija sagaidāms, ar EF-M uzņemto attēlu kvalitāte ir laba un līdzīga tai, kādu iegūstam, fotografējot vai filmējot ar EOS 650D, kas apskatīta iepriekš. Arī video ne ar ko īpaši ne pārsteidz, ne sarūgtina. Galu galā sensors ir tāds pats kā 650D, bet objektīvs EF-M 18-55mm f3.5-5.6 IS STM, kaut arī ar citu stiprinājumu, tomēr konstruktīvi neatšķiras no līdzīgā EF-S.

Lūdzu, foto paraugi: 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko