Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Pele – no jauna izgudrots divritenis

Pēc tam, kad nosaukuma dēļ no prāta izgaiņātas visas dīvainās asociācijas ar seno laiku reperi Ice Cube un kādreiz kosmētikas piederumu veikalā redzētajām daudzfunkciju nagu vīlēm (pēc izskata tās nudien ir stipri līdzīgas Logitech jaunajam izgudrojuma!), gribas tiešām pamēģināt šo datorpeļu tirgus līdera jauno izgudrojumu.

Pele – modes dāmaKā jau tika rakstīts mūsu mājaslapā, Logitech ir izgudrojis velosipēdu, proti, datorpeli no jauna. Logitech Cube ir skārienjutīga bezvadu pele, kuras lielais jauninājums (ja neskaita dizainu) ir tās papildfunkcija (varbūt pat svarīgākā?) – iespēja izmantot Cube kā prezentāciju vadības rīku.

Raugoties uz Cube iepakojuma kastīti, rodas jautājums, vai tad tiešām Logitech jaunais brīnums būs tik milzīgs, salīdzinot ar mūsdienu mini un nano tehnoloģiju pasauli? Bet, atverot iepakojumu, top skaidrs, ka tas iz- veidots pēc labākajiem matrjošku paraugiem – kastītes ieliktas cita citā,  un beidzamajā ir Cube, kas pēc izskata atgādina vēl vienu kastīti. Taisnību sakot, izrādās tieši otrādi – ierīce ir pat krietni mazāka nekā sīkās bezvadu pelītes (29 x 52 x 17 mm) un ļoti viegla (24 g). Skatoties uz Cube dizainu, rodas jautājums, vai nevajadzētu pārdēvēt ierasto aksesuāru, jo tas vairs nekādā ziņā neatgādina mazo, astaino grauzēju. Tāpat kā tā izmērs, arī izskats liecina par lielu pieticību, jo kubs no visām pusēm ir vienāds – gluds, balts, ar melnām malām. Šajā gadījumā kārtējo reizi vārdi minimālisms un lakonisms lietojami kā jēdziena gaumīgs sinonīmi. Turklāt šāds dizains izstrādājumam, kas pilda datorpeles funkcijas, ir arī apsveicams jauninājums, kas piešķir vēl vienu plusu. 

Pele – asistents konferencēPeles savienojuma izveidošana ar datoru ir elementāra – iespraud uztvērēju, ieslēdz peli (to, vai tā ieslēgta, rāda mazs, zaļš indikators) un sāc darboties. Pats savienojums arī nav peļams (2,4 GHz), kā jau Logitech pelēm, tas darbojas no pietiekami liela attāluma, ja nepieciešams. Jāuzslavē arī pašu ražotāju izceltā īpašība, ko nodrošina Logitech Flow Scroll, proti, darbojoties, piemēram, internetā ir ērti lapu ritināt augšup un lejup ar vienu pirkstu, ko gan nevarētu teikt par ilgstošu strādāšanu ar šo peli. Tās mazais izmērs ir lielisks ieguvums, peli pārnēsājot vai vadot prezentācijas, taču nav ērti ilgi ar to darboties, īpaši tad, ja bieži nepieciešams kreisais taustiņš, jo to nevar ne redzēt, ne īsti just ar pirkstu. Turklāt abi taustiņi atrodas tik tuvu viens otram, ka bieži gadās nospiest nevajadzīgo, kas aizkavē darbu un sabojā garastāvokli. 

Toties prezentāciju vadībā Cube ir gandrīz neaizstājama un tiešām ļoti ērta – var viegli pārvietoties telpā, arī žestikulēt, jo ierīci iespējams turēt plaukstā tā, ka to nevar pat pamanīt, un jebkurā brīdī var pārslēgt nākamo vai iepriekšējo slaidu. Savukārt Cube iebūvētā uzlādējamā baterija pasargā lietotāju no vajadzības nomainīt bateriju tieši konferences vidū. Bateriju viegli uzlādēt, izmantojot USB vadu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko