Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Skaistākais no visiem zaļajiem (ar video)

2008. gada 16. septembrī General Motors 100. gadu jubilejas svinību laikā viceprezidents Bobs Lucs  vairāku tūkstošu  viesu un žurnālistu klātbūtnē  demonstrēja  Opel Ampera dvīņa Chevrolet Volt sērijveida hečbeku.

 

 Gadu ātrāk 2007. gadā Detroitā notiekošajā NAIAS izstādē Ampera kļuva par galveno eksponātu.  Apmeklētāji pastiprināti interesējās par auto, kurā ir elektromotors, litija jonu akumulatoru bateriju bloks ar iespēju  to uzlādēt no  sadzīves 230V elektrotīkla, kā arī 54 kW ģenerators  ar piedziņu no GM ražota Ecotec1,4 litru  86Zs benzīna dzinējs Formāli šis ir hibrīdauto ar virknes slēguma jaudas iekārtu, kuram dots  termins E-REV(Extended Range Electric Vehicle), jeb burtiski  elektromobilis ar palielinātu  mobilitātes distanci. Darbības principā kaut kas līdzīgs ir šobrīd  Dakarā startējošais Andra Dambja  konstruētais OsCar eO. 

Savulaik GM programma E- Flex , kuras ietvaros tika realizēti Chevrolet Volt/ Opel Ampera automobiļi šī ražotāja  zinātnes centrā Detroitas piepilsētā Vorenā no visas pasaules  sapulcināja gandrīz 500 General Motors inženierus un dizainerus. Opel Ampera /Chevtolet Volt ir tīrs amerikāņu auto, jo tiek ražots  GM  rūpnīcā Detroitas piepilsētā  Hemtremkā, bet LG Chem akumulatoru modulis-citā Dteroitas piepilsētā Braunstaunā.2010. gada decembrī  tika uzsākta šī auto sērijveida ražošana. Kontinentālajā Eiropā auto pazīstams kā Opela Ampera (Lielbritānijā Vauhall), bet tālajā Austrālijā to pazīst ar zīmolu Holden. Interesanti, ka auto šobrīd ir tikai viena komplektācija, kurai par papildus samaksu var pasūtīt vien ar ādu apvilktus salonu un un parkošanās kameru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko