Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Viņa Augstība ekonomiskums

Daudzfunkciju iekārtas ir kļuvušas par neaizstājamiem ikdienas palīgiem neskaitāmos birojos. To galvenais trumpis, protams, ir spēja veikt visas svarīgākās ar dokumentu apstrādi saistītās darbības birojā. Taču daudzi šādu iekārtu lietotāji, īpaši tie, kuri izmanto tādas daudzfunkciju iekārtas, kuru pamatā ir tintes printeris, ir saskārušies ar faktu, ka tintes kasetņu atjaunošana ir dārgs prieks. To, protams, var risināt, uzpildot izlietotās kasetnes, bet tad var sanākt, ka garantija tiek zaudēta.

Epson piedāvā daudzfunkciju iekārtu L550 ar četrām funkcijām – kopētāju, printeri, skeneri un faksu –, kura izstrādāta ar domu, ka lietotājs pats uzpildīs tinti. Iepazīstam tuvāk.

Pirmais iespaids

Epson L550 jau pirmajā acu uzmetienā atstāj vienkāršas iekārtas iespaidu. Tās dizains ir funkcionāls, bez jebkā lieka. Uzreiz pamanāms, ka iekārtas labajā sānā ir piestiprināta kaste, kur atrodas lielas ietilpības tintes tvertnes, kurās no pudelēm ielej tinti. Šāda pieeja nodrošina, ka vienā uzpildes reizē iespējams ieliet ļoti daudz tintes, pat tik daudz, ka, pēc ražotāja teiktā, melnās tintes pietiek, lai apdrukātu 4000 melnbaltu lapu, bet krāsu – 6500.

Arī iekārtas vadības pogu ir tieši tik, cik nepieciešams, ļaujot veikt visas standarta darbības, ieskaitot faksa nosūtīšanu.

Uzstādīšana

Jau izņemot iekārtu no iepakojuma, ir skaidrs, ka tā ir izveidota uz tintes printera bāzes, turklāt nav tradicionāli veidota darbam ar tintes kasetnēm. Par to liecina fakts, ka komplektā iekļautas trīs pudeles ar CMY krāsu tintēm un veselas trīs ar melno (K) tinti. Katrā pudelē ir 70 ml tintes, tātad krietni daudz, salīdzinot ar parastajiem tintes printeriem. Un pudeles internetā sola pārdot par cenu ap zem Ls 5. Tātad drukāt iespējams tiešām ekonomiski.

Tinti var ieliet četrās tvertnēs. Kut arī tas ir nedaudz ķēpīgi, jo ar tīrām rokām, vismaz pirmajā reizē, diez vai būs iespējams to izdarīt, tomēr ir tā vērts, tāpēc ka tinti uzpildīt, šķiet, vajadzēs samērā reti.

Kā uzpildīt tintes tvertnes, parādīts īsā video, kas uzņemts, par kinozvaigzni izmantojot šeit apskatīto daudzfunkciju iekārt Epson L550:

 

Četrfunkciju iekārtas programmatūru uzstādīt arī var samērā gludi. Tā kā iekārtai nav bezvadu pieslēgšanas iespējas, izvēlamies USB pieslēgumu. Ir arī LAN pieslēgums, bet nav ko velti sarežģīt dzīvi.

Tiesa, pēc tam, kad iekārta bija uzstādīta, atklājām: kaut arī saskarnes valoda skenera un printera draiveriem, kā arī programmām daļēji ir latviešu (nav lokalizēti visi draivera dialogi), tomēr latviešu simbolu vietā brīžiem redzami zili brīnumi. Piemēram, izvēlnē Start parādās izvēle EPSON Scan iestatû±umi. Nu, un tādā pašā garā baudāmas arī skenēšanas programmas citas saskarnes un dialogi. Šeit derētu piestrādāt vai latviskot versiju un programmatūras alfa stadijā to nepiedāvāt klientiem.

Sākam darbu ar Epson L550

Dialogam ar lietotāju ražotājs piedāvā melnbaltu divrindu teksta LCD ekrānu. Tas mūsdienu skatījumā, protams, ir pieticīgi, bet ir saprotams, jo iekārtas mērķis ir sniegt visu nepieciešamo ar pēc iespējas mazākiem izdevumiem. 

Iekārtas veiktspēja kopumā atstāj patīkamu iespaidu. Izdruku kvalitāte noteikti atbilst iekārtai ar četru krāsu tintēm, maksimālā drukas izšķirtspēja ir 5760 x 1440 punktu collā un 3 pl tintes pilieni, un kopumā ir laba.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko