Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Kas notiek? uzvarētāju diena Rīgā

Šogad pirmo reizi jaunieši no visiem Latvijas reģioniem un Rīgas apliecināja zinošāko devītklasnieku titulu superfinālā, un apbalvošanas ceremonija un diskusija tika translēta diešraidē Diena.lv.

Jā, viņi patiešām apliecināja, ka ir Kas notiek? uzvarētāju titula cienīgi! Jo no 50 jautājumiem, kas aptvēra pēdējo četru mēnešu notikumus Latvijā un pasaulē, devītklasnieki nevarēja atbildēt uz vienu vienīgu. Superfināla vadītājs, žurnāla Ilustrētā Zinātne galvenais redaktors Vents Zvaigzne, nosaucot pareizo atbildi «Lampedūza», teica: «Es ieguvu savu pirmo punktu.» Tas bija viņa vienīgais punkts. Bet vai jūs zināt, kas ir Lampedūza?

Pagājušā gada 22. oktobrī jau divpadsmito reizi notika laikraksta Diena organizētais mūsdienu zināšanu pārbaudes konkurss devīto klašu skolēniem Kas notiek?. Apkopojot konkursa rezultātus, visos Latvijas reģionos un Rīgā tika noteiktas uzvarētājas klases un zinošākie jaunieši. Konkursa mērķis ir veicināt jauniešu interesi par notikumiem un procesiem Latvijā un pasaulē.

Jau tradicionāli balva uzvarētājiem ir pārsteigumu diena Rīgā. Trešdien, 23. februārī, agri no rīta devītklasnieki kopā ar saviem skolotājiem pulcējās Dienas redakcijā, kur viņus sveica a/s Diena vadītājs Viesturs Koziols, kā arī šeit varēja gūt nelielu ieskatu, kā preses izdevumi top redakcijā un kā notiek laikrakstu un žurnālu iespiešana Poligrāfijas grupas Mūkusala tipogrāfijā. Rīta cēlienā viesos pie Kas notiek? ilggadējā atbalstītāja Swedbank norisinājās spraigais superfināls. Superfinālā vislabāk veicās Zemgales komandai, taču daudz neatpalika arī pārējo Latvijas reģionu un Rīgas jauniešu komandas. Vēlāk jauniešus kopā ar skolotājiem Rīgas pilī uzņēma Valsts prezidents Valdis Zatlers, vēlot viņiem vienmēr zināt to, kas notiek.

Vakarā notika svinīgā apbalvošana Dienas viesistabā t/c Galleria Rīga, kuru pirmo reizi tiešraidē translēja portālā Diena.lv. Un, kā jau tas piederas, uzvarētāju diena arī noslēdzās uz zināšanu nots - Kas notiek? uzvarētājiem diskusijā bija iespēja iztaujāt ar konkursa jautājumiem saistītus sabiedrībā pazīstamus cilvēkus un speciālistus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi