Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Šodien 16 664 devītklasnieki piedalās laikraksta Diena rīkotajā zināšanu pārbaudes konkursā Kas notiek?

Šodien no pulksten 9.00 līdz 9.45 laikraksta Diena organizētajā mūsdienu zināšanu konkursā _Kas notiek? _piedalās 16 664 devīto klašu skolēnu 680 Latvijas skolās.

Konkurss devīto klašu skolēniem Kas notiek? šogad notiek jau trīspadsmito reizi, un kopumā šajos gados konkursā piedalījušies vairāk nekā 300 000 jauniešu. Interese un aktivitāte ar katru gadu ir augusi – 1999. gadā konkursā piedalījās 68% no visām skolām, kurās ir devītās klases, bet šogad – vairāk nekā 90%.

Arī šajā gadā ir iespēja piedalīties konkursā elektroniski, aizpildot anketu īpašā sadaļā laikraksta Diena portālā – Diena.lv. Izmantot šo iespēju pieteikušies gandrīz 4000 skolēnu, savukārt pārējie konkursā piedalīsies tradicionāli, aizpildot drukātās anketas. No pulksten 10.00 ikvienam interesentam būs arī iespēja pārbaudīt savas zināšanas, atbildot uz konkursa jautājumiem portālā Diena.lv.

Pareizās atbildes uz konkursa jautājumiem varēs uzzināt rīt laikrakstā Diena.

Konkursa Kas notiek? mērķis ir veicināt jauniešu interesi par pēdējā gada politiskajiem, sabiedriskajiem, kultūras, sporta un citiem notikumiem Latvijā un visā pasaulē, kuri bijuši atspoguļoti masu medijos. Konkurss ir individuāla spēku pārbaude, kurā katrs jaunietis var pārbaudīt savas zināšanas un atmiņu.

Kā katru gadu, apkopojot konkursa rezultātus, tiks noteikti individuālie uzvarētāji un klases uzvarētājas – pa vienai no Kurzemes, Latgales, Rīgas reģiona, Vidzemes un Zemgales.

Konkursa ģenerālsponsors un ilggadējs atbalstītājs ir Swedbank un tās programma jauniešiem OPEN.

Informatīvi konkursu atbalsta Radio SWH, kā arī reģionālie laikraksti Bauskas Dzīve, Dzirkstele, Kursas Laiks, Staburags, Zemgales Ziņas, Ziemeļlatvija, Alūksnes Ziņas, Neatkarīgās Tukuma Ziņas un Novaja Gazeta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi