Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Zinošākie devītklasnieki svin uzvaru Dienas rīkotajā konkursā Kas notiek?

Ar uzvarētāju dienu Rīgā beidzies laikraksta Diena rīkotais mūsdienu zināšanu pārbaudes konkurss 9. klašu skolēniem Kas notiek? šajā mācību gadā. Zīmīgi, ka svinības iekritušas Jurģos – devītklasnieki atdod savu vietu 8. klašu skolēniem, kuri konkursā rudenī varēs apliecināt zināšanas. Tagadējiem astotklasniekiem jātur acis un ausis vaļā, jo pēc pusgada viņiem jautāsim, kas svarīgs gada laikā noticis Latvijā un pasaulē.

Uzvarētājas klases četros Latvijas reģionos un Rīgā tika noteiktas uzreiz pēc konkursa, taču pirmo reizi konkursa vēsturē par individuālā uzvarētāja titulu vairāk nekā 50 zinošākajiem Latvijas devītklasniekiem nācās pacīnīties vēlreiz – gan aizpildot jautājumu anketu, gan mutiski atbildot uz jautājumiem par pēdējā laika aktualitātēm. Pirmo reizi arī noteica zinošāko devītklasnieku, un šo titulu godam nopelnīja Jānis Zālīte no Ventspils 1. ģimnāzijas.

Uzvarētāju iepazīšanās pirmdien Rīgā notika neformālā gaisotnē boulinga zālē, pēc tam svinību dalībnieki devās uz Rīgas pili pie Valsts prezidenta Andra Bērziņa. «Man ir prieks šeit redzēt visas Latvijas zinošākos un spējīgākos devīto klašu jauniešus, kuri būs tie, kas noteiks mūsu nākotni,» teica Valsts prezidents. Viņš uzsvēra, ka 9. klase ir nozīmīga, jo skolēniem jāizvēlas turpmākais ceļš izglītībā, jāizvērtē, ko darīt. «Padomdevējos jāieklausās, taču svarīgais lēmums jāpieņem pašam, vispirms saprotot, ko es patiešām vēlos dzīvē darīt. Ja arī kļūdīsies, tā būs tava paša kļūda, jo kļūdāmies mēs visi. No kļūdām ir jāmācās un jāiet tālāk uz priekšu.» A. Bērziņš arī aicināja jauniešus īpaši pievērst uzmanību informācijas tehnoloģiju nozarei un vēlēja augt konkurētspējīgiem pasaules līmenī.

Apbalvošanas ceremonijā visus uzņēma konkursa Kas notiek? ilggadējais atbalstītājs Swedbank. Pēc ceremonijas jauniešiem varēja iztaujāt sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, kuri saistīti ar aktuāliem notikumiem. Diskusijā piedalījās Jaunā Rīgas teātra aktieris Vilis Daudziņš, mūziķis GACHO, Centrālās statistikas pārvaldes vadītāja Aija Žīgure, uzņēmējs un Dakaras rallija dalībnieks Māris Saukāns, Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārā sekretāre Inga Vanaga un mūziķe, fonda Viegli dalībniece Māra Upmane-Holšteine.

Astotklasnieki! Līdz konkursam Kas notiek? 19. oktobrī vairs tikai pusgads. Organizatori laikrakstā Diena tam jau gatavojas! Bet jūs?

Konkurss Kas notiek? norisinājās jau 13. reizi. Tajā piedalījās 16 664 devīto klašu skolēnu 680 Latvijas skolās.

Laikraksts Diena saka lielu paldies Valsts prezidentam Andrim Bērziņam un Valsts prezidenta kancelejai, Swedbank, žurnāla Ilustrētā Zinātne galvenās redaktores vietniekam Ventam Zvaigznem, Biznesa augstskolai Turība, SIA Lango.

Informatīvi konkursu atbalsta Radio SWH, kā arī reģionālie laikraksti Bauskas Dzīve, Dzirkstele, Kursas Laiks, Staburags, Zemgales Ziņas, Ziemeļlatvija, Alūksnes Ziņas, Neatkarīgās Tukuma Ziņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi