Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Par attiekšanos no narkotisko vielu pārbaudes sauks pie administratīvās atbildības

Otrdien Ministru kabineta sēdē atbalstīts likumprojekts "Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā", kas paredz noteikt administratīvo atbildību par atteikšanos no narkotisko un psihotropo vielu ietekmes medicīniskās pārbaudes, portālu Diena.lv informēja Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

Administratīvo atbildību paredzēts noteikt ņemot vērā to, ka pēdējā laikā strauji pieaug to gadījumu skaits, kad personas atsakās veikt ietekmes pārbaudi narkotisko un psihotropo vielu konstatēšanai un tādējādi izvairās gan no administratīvās atbildības, kad lietojušas narkotiskās un psihotropas vielas pirmo reizi, gan no kriminālatbildības, ja lietojušas narkotiskās un psihotropas vielas atkārtoti gada laikā.

Saistībā ar izmaiņām tiesiskajā regulējumā likumprojekts arī precizē administratīvo atbildību ieroču, munīcijas, speciālo līdzekļu, pirotehnisko izstrādājumu un sprāgstvielu aprites jomā.

Likumprojekts paredz noteikt administratīvo atbildību par valsts robežas drošību reglamentējošo noteikumu pārkāpšanu.

Tāpat likumprojekts paredz noteikt administratīvo atbildību par apsardzes darbības ierobežojumu, nosacījumu pārkāpšanu un pienākumu nepildīšanu, kā arī par detektīvdarbības aizliegumu pārkāpšanu un pienākumu nepildīšanu.

Vienlaikus likumprojekts paredz piešķirt pašvaldības policijai tiesības izskatīt administratīvo pārkāpumu lietas par sīko huligānismu un maznozīmīgu miesas bojājumu tīšu nodarīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas