Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Gaujā situācija pamazām stabilizējas; atbildīgie dienesti gatavi sniegt palīdzību

Vairākās vietās Vidzemē plūdu situācija pamazām stabilizējas, ūdens līmeņa pieaugums vairs nav tik straujš, taču Gauja joprojām apdraud vairākas dzīvesvietas, tādēļ atbildīgie dienesti nepieciešamības gadījumā ir gatavi rīcībai, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes komandieris un Civilās aizsardzības komisijas vadītājs Jānis Skrastiņš.

"Pirmās pozitīvās tendences jau ir vērojamas - Valkā ūdens līmenis jau par 10 centimetriem ir krities. Tas nav daudz, bet tendence ir pozitīva," atzina Skrastiņš.

Arī Strenčos tiek gaidīta situācijas uzlabošanās - pirmdienas rītā atvesta ceļa uzturētāju tehnika, kas šodienas laikā atbrīvos upi no lielajiem baļķu sanesumiem, kas traucē ūdens kustībai, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Strenču posteņa komandieris Aleksejs Jefimovs. "Ceram, ka ūdens līmenis kritīsies, bet nav jau zināms, cik ātri upes atbrīvošana notiks, jo baļķu krāvumi ir lieli," atklāja Jefimovs.

Patlaban Gaujas ūdens līmenis Strenčos ir 3,7 metri, kas par 20 centimetriem pārsniedz 2010.gada palu maksimālo līmeni. Applūdušas ir divas dzīvojamās ēkas, pastāstīja Jefimovs.

Savukārt Valmierā, pēc Skrastiņa teiktā, ūdens līmenis no 2010.gada palu maksimālās robežas atpaliek vēl par aptuveni metru.

Pirmdienas rītā plkst.8 tika sasaukta pilsētas civilās aizsardzības sanāksme, taču pēcpusdienā plkst.16 uz vēl vienu sanāksmi tiks aicināti arī namu apsaimniekotāji, uzņēmumu pārstāvji un citi, kuru ēkas atrodas apdraudētajās teritorijās, lai spriestu par turpmākajām darbībām, izvērtētu upes raksturu dienas laikā.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī strauji ir cēlies ūdens līmenis Strenčos un Valmierā, taču situācija vēl nav kritiska. Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis Strenčos palielinājies par 1,4 metriem, bet Valmierā - par metru.

Skrastiņa vērtējumā, situācija vēl nav kļuvusi dramatiska, cilvēkiem briesmas nedraud un ūdens ieskāvis pāris māju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas