Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Pagaidām tomēr nelūgs izsludināt ārkārtas situāciju Valmierā

Otrdien Valmieras pilsētas pašvaldības civilās aizsardzības komisijas sēdē nolemts pagaidām nelūgt izsludināt ārkārtas situāciju Valmierā pavasara palu dēļ, uzzināja Valmieras Civilās aizsardzības komisijas sēdē.

Tā kā ūdens līmenis Gaujā pēdējās stundas laikā palielinājies vien par centimetru, arī Gaujas augštecē ūdens līmeņa paaugstināšanās ir apstājusies, nolemts pagaidām ārkārtas stāvokli neizsludināt. Ja situācija strauji mainīsies, atkārtoti tik lemts par šāda stāvokļa izsludināšanu.

Kā otrdien preses konferencē pēc valdības sēdes teica Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), Iekšlietu ministrijas rīcībā esošā informācija liecinot, pat ja Valmierā būs plūdi, nebūs vajadzīga cilvēku piespiedu evakuācija. Līdz ar to nebūs nepieciešams sasaukt valdības sēdi, lai izsludinātu ārkārtas stāvokli.

Pēdējās diennakts laikā Gaujā Valmieras pilsētā ūdenslīmeņa celšanās temps bijis nemainīgs - par aptuveni diviem līdz trim centimetriem stundā.

Jau ziņoja, ka otrdien plkst.16 tika sasaukta atkārtota Valmieras pilsētas pašvaldības civilās aizsardzības komisijas sēde, lai izvērtētu dienas aktualitātes saistībā ar plūdiem un lemtu par ārkārtas stāvokļa izsludināšanu pilsētā.

Ja Valmieru skartu smagi plūdi, pašvaldība ir apzinājusi arī iespējamās apmešanās vietas iedzīvotājiem, kam nāktos evakuēties no savām dzīvesvietām, arī glābēji ir gatavi rīkoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas