Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

VK konstatētos pārkāpumus Ķekavas pašvaldība dēvē par uzpūstu ziloni

Ķekavas pašvaldība sākusi darbu pie Valsts kontroles atklāto nepilnību novēršanas. "Valsts kontroles pārbaudes periods bija 2012. un 2013. gads, kas ietver tikai sešu mēnešu jaunā sasaukuma darbības laiku, bet lielāko - pusotra gadu - iepriekšējā domes sasaukuma darbības laiku," kā attaisnojumu pašreizējam Ķekavas vadītājam Valtam Varikam (Vidzemes partija) pauž publikācija pašvaldības mājaslapā. Dienai ar viņu sazināties gan neizdodas.

Varika priekštecis Roberts Jurķis (Vienotība) uz aicinājumu vērtēt vismaz galvenos pārmetumus atbild īsi: "VK atzinums kā jau VK atzinums. Nekādas krimināllietas tur nav." Uz piebildi, ka, piemēram, pārkāpumus par juridisko ārpakalpojumu iepirkumu tagad vērtēs Ģenerālprokuratūrā, viņš pārmetumus noraida. "Problēma slēpjas vienotajā atlīdzības likumā. Šeit cilvēki daļēji jāieliek tādās kategorijās, lai viņiem samaksātu konkurētspējīgu algu. Nav jau īsti loģiski, ka tiesvedībā saistībā ar pašu darbiniekiem mūs pārstāv citi mūsu darbinieki," skaidro bijušais pašvaldības vadītājs.

Lai gan piekrīt VK, ka vajadzētu vairāk uzmanības pievērst atskaitēm un tehniskām detaļām, viņš piebilst: "Mēs jau ļoti labi mākam no mušas uzpūst ziloni. Kaut kas skaļi izskan, un beigās jau viss ar čiku vien beidzas." Arī VK revīzijas ziņojums, viņaprāt, beigsies ar čiku. "Valsts kontroles sausajai uztverei īsti nepiekrītu. Ja tas tiktu uzrakstīts citiem vārdiem, tad viss kārtībā, jo pēc būtības jau tā pārkāpuma nav, tas ir tikai formāli. Valsts kontroles izpratne bieži vien ir īpatnēja."

No neoficiāliem avotiem zināms, ka Jurķis regulāri brauc komandējumos uz Turciju, kur viņam ir māja. Jautāts, vai arī VK pārmetums par biežajiem komandējumiem, tajā skaitā uz sporta spēlēm Turcijā, bijis nevietā, viņš reaģē nekavējoties: "Tā vieta, ar kuru mums ir sadraudzība, no manas mājas ir aptuveni 800 km attālumā. Tas ir pilnīgi dažādos Turcijas virzienos. Šogad lielāko daļu samaksāju no saviem līdzekļiem. Es neuzskatu to kā nelietderīgu naudas izlietojumu, jo jebkurā gadījumā vienmēr ir līdzi oficiālā delegācija, kas risina arī tālākos sadarbības jautājumus gan kultūras jomā, gan uzņēmējdarbībā. (..) Tā ir sakritība, ka man tur ir īpašums. Es to iegādājos jau sen, pirms biju Ķekavas politikā. Es vienkārši biznesa līmenī nodarbojos ar nekustamo īpašumu tirdzniecību Turcijā un arī šobrīd to daru."

Diena.lv jau vēstīja, ka VK revidenti  pārbaudot, vai laikā no 2012.gada 1.janvāra līdz 2013.gada 31.decembrim Ķekavas novada pašvaldības rīcība ar finanšu līdzekļiem un mantu ir bijusi likumīga un lietderīga secinājuši, ka pašvaldībā nav izpratnes par to, kādai jābūt iekšējās kontroles videi

Revidenti ir konstatējuši, ka kopumā 51 681 lats no budžeta līdzekļiem ir izlietoti nelikumīgi un pastāv risks, ka vēl 1 033 602 lati izlietoti nelietderīgi. 

Plašāk lasiet Aļonas Zanderes rakstā Uzdzīve ceļojot un ēdot otrdienas, 3.jūnija, laikraksta Diena 6.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas