Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Arī Zīle gatavs kļūt par premjera kandidātu

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) Saeimas vēlēšanās Tautas partijas (TP) dibinātājam Andrim Šķēlem pretī liks savu līderi - Ventspils mēru Aivaru Lembergu, tā šodien LNT sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Viņš teica, ka A.Lembergs ir piekritis būt par ZZS premjera amata kandidātu.

"Manuprāt, Andris Šķēle ir izaicinājums pārējām politiskām partijām. Kad parādās Andris Šķēle, arī pārējie politiskie spēki saspringst. Līdz šim ir tāds nosacīti relatīvs miers, bet ja viņš sāks aktīvi strādāt, tad es domāju, citi nesnaudīs," piektdien LNT sacīja A.Brigmanis.

Uz jautājumu, ko ZZS liks Šķēlem pretī, A.Brigmanis atbildēja: "Aivaru Lembergu." Par ZZS saukli nākamajās parlamenta vēlēšanās izvēlēts sauklis Saimnieks nāks sakārtot valsti.

"Es no šāda skata - būt pret kaut ko - kategoriski norobežojos. Ja runā par valsts pārvaldi, es esmu tikai par. Es nekad sev neesmu izvirzījis uzdevumu cīnīties pret kādu vai pret kaut ko, piemēram, "Pilsoniskā savienība" izvirzīja sev mērķi cīnīties pret Šķēli, Lembergu. Es esmu tikai par," sarunā ar BNS pārdomās dalījās pats A.Lembergs.

Runājot par Šķēles perspektīvām, Lembergs pieļāva, ka Šķēli interesē premjera krēsls. Uz jautājumu, kas varētu notikt, ja to neizdosies iegūt, Lembergs pieļāva, ka viņš varētu "paiet maliņā".

Iespējamā bloka veidošanu ar tēvzemiešiem ZZS ir atlikuši līdz pavasarim, sacīja A.Brigmanis. Iespējamo sadarbību ar Saskaņas centru (SC) nākamajā parlamenta sasaukumā ZZS līderis nenoraidīja: "Laiks rādīs." Viņš nesen redzējis interviju ar Nilu Ušakovu (SC) televīzijā, esot bijusi "interesanta un sakarīga" intervija. Pēc viņa teiktā, cilvēki novērtē arī kreisos spēkus un nav izslēgts, ka viņi iekļūs nākamajā valdībā.

Grūti vēlēšanās būs startēt no pozīcijas, jo būs jāpieņem smagi lēmumi, atzina ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdis.

Iecere A.Lembergu virzīt premjera amatam ir vērsta tikai uz iespaida radīšanu publiskajā telpā, BNS komentēja Jaunā laika pārstāvis Dzintars Zaķis. Politiķis arī norādīja, ka nekas nav liecinājis, ka no šī politiskā spēka varētu sagaidīt ko citu. Viņš uzskata, ka ZZS ir "pārāk slinki, lai izdomātu ko jaunu".

Tikmēr apvienības TB/LNNK valdes priekšsēdētājs Roberts Zīle pavēstījis, ka arī būtu gatavs pretendēt uz šo krēslu, ja partijas biedri to rosinās. "Ja partija uzstās, es, protams, neiebildīšu," noteica politiķis.

BNS atgādina, ka jau vairākas partijas izteikušās par izvēli premjera amata kandidatūrai. Brīdī, kad Tautas partijai jāvārdu par gatavību atkārtoti uzņemties politiskā spēka vadību izteica tā dibinātājs Andris Šķēle, viņš arī tika nosaukts par pretendentu Ministru prezidenta amatam. Apvienības "Saskaņas centrs" pārstāvji jau vairākkārt pauduši, ka plāno atbildīgajam amatam virzīt pašreizējo Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Jāni Urbanoviču.

(papildināta ar A.Lemberga komentāru 4. un 5.rindkopu, kā arī trim pēdējām rindkopām)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas