Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Atlaistā Saeima oktobrī varētu sanākt uz, maksimums, divām sēdēm

Atlaistajai 10.Saeimai, iespējams, vēl būs jāsanāk uz, maksimums, divām sēdēm līdz jaunā parlamenta sanākšanai, neskaitot ceturtdien, 22.septembrī, jau ieplānoto parlamenta sēdi, atzina prezidenta padomnieks Edgars Pastars.

Datums, kad uz pirmo sēdi varētu sanākt jaunievēlētā Saeima, vēl gan nav zināms, taču vēlākais ir 17.oktobris, pirmdiena.

Pastars pastāstīja, ka vēl viena Saeimas sēde varētu notikt 6. vai 13.oktobrī, taču atkarībā no likumprojektu skaita atlaistajai Saeimai, iespējams, būs jāsanāk uz sēdēm abos šajos datumos. Valsts prezidenta kancelejas un Saeimas pārstāvji vēl izvērtēs, cik daudz ir iesniegtu likumprojektu, kuru izskatīšana būtu jāturpina jaunajam parlamentam, tādējādi jāpieņem pirmajā lasījumā, un kādās stadijās likumprojekti atrodas.

"Daudz kas ir atkarīgs arī no Saeimas komisiju darba," piebilda padomnieks.

Viens no svarīgākajiem likumprojektiem, kuru 10.Saeima varētu pieņemt otrajā lasījumā, ir par sākumdeklarēšanos, sprieda Pastars. "Vēl ir daudz likumprojektu, kuri būtu jāturpina jaunajam parlamentam," viņš teica.

Runājot par iespējamo Saeimas pirmās sēdes datumu, gan Pastars, gan Centrālās vēlēšanu komisijas vadītājs Arnis Cimdars norādīja, ka par to tiks lemts pēc oficiālo vēlēšanu rezultātu apstiprināšanas.

"Pārbaudīsim protokolus, novērsīsim kļūdas, lai nevarētu apstrīdēt vēlēšanu rezultātus, un tad domāsim," sacīja Cimdars.

Saskaņā ar likumu ārkārtas vēlēšanās ievēlētā Saeima uz pirmo sēdi sanāk Centrālās vēlēšanu komisijas noteiktajā dienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas