Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Bārzdiņš: ņemot vērā zemo finansējumu, mums ir apbrīnojami laba veselības aprūpe

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Lai vai kā, laba aprūpe ir tāda, kas nodrošina vismaz stabilu situāciju, taču, ja viss brūk un jūk, tad stāstīt, ka principā varētu sabrukt arī ātrāk...
Ieva
I
Nu jā, ir it kā paredzēts, ka ģimenes ārstam ir pacients jānopēta, lai atrastu aizdomīgas diagnozes, tikai pēc tam ko? Profilakse ir brīnišķīga lieta, jo rietumos, pie kuriem mēs it kā piederam, galvenos izdevumus rada II tipa diabēts, ateroskleroze, smēķēšana, mazkustība, alkoholisms.....Taču ir ļoti, ļoti, ļoti daudz slimību, kur nekādas profilakses nav, vai arī, ja ir, tad neviens par to nezina, tāpēc atliek rīkoties, lai novērstu saasinājumus, pēc iespējas samazinātu progresu, taču par to ministrijai ir dziļi nospļauties. Lai gan arī par profilaktiskajām apskatēm, jo, ja tik vien to orgānu, ko apskata....turklāt arī tos tikai daļēji....
ww
w
Vselības aprūpe balstās tikai uz ģimenes ārstu ENTUZIASMU ,pazīstot savus pacientus,cīnās pēdejiem spēkiem,reizēm piemaksājot pat no savas kabatas.Te nu atkal jāklausās,ka gimenes ārstam vēl jākļust par pediatru,sāk mākt šaubas,ka šie vērtētāji vispār vai ko saprot no medicīnas Bārzdiņa kgs jau ir pazīstams ar neveksmīgo darbu Liepājas slimnīcā.Tāpēc bija jādodasuz Rīgu lai turpinātu GRAUT medicīnu tālāk,partija vienalga aizstāvēs.......
Ieva
I
Bet vispār problēma ar speciālistu atrašanu lieliski ilustrē "uz pacientu vērsto" politiku- ierēdņi uzskata, ka tas jādara ģimenes ārstam. Jautājums, tikai, kad šim ārstam pildīt savus pienākumus, īpaši, ja ne gluži triviālu gadījumu praksē ir dauz.
Ieva
I
Nezinu, kas tev ir tā lielā nauda ("valsts ārstu" 3 lati vai privāto 20 un vairāk), taču sūtīšana pie cita, ja pats netiec galā, ir ne tikai normāla, bet absolūti nepieciešama prakse. CITA LIETA, KA ŠĀDĀ VEIDĀ PACIENTS VAR IZTĒRĒT LIELU NAUDU (arī pa 3 latiem tur, šur un vēl kaut kur), bet pie veselības aprūpes tā arī netikt, tāpēc ir jādomā, kā nodrošināt situāciju, kad pirmā konsultācija būs bezmaksas, vienlaicīgi izvairoties no speciālu menedžeru algošanas un iespējas ka pacients, hipohondriķis, vai vienkārši kašķīgs, bizos no viena ārsta pie otra.
Ieva
I
Par ārstēšanas gairu viņi kā reizi atbild, īpaši ģimenes ārsti, kzas ir spiesti no savas kabatas piemaksāt, ja ir "pārāk" daudz ārstējuši pacientus.
grieze
g
Mums ir ļoti slikta veselības aprūpe.Un nevis tāpēc, ka maz naudas,bet tāpēc ka nav izveidota stingra sistēma,kur ārsts atbild par ārstēšanas gaitu un rezultātu.Faktiski ārsti ir pārvērtušies par biznesmeņiem,kur galvenais ir nopelnīt naudu.Paņem lielu naudu par vizīti un sūta pie sava kolēģa.tas atkal pie nākošā...Un tā bez gala neuzstādot diagnozi.Arī kontaktus raksta uz zāļu reklāmas lapiņām.Bez nekādas rūpes par slimnieku.Pavirši un degradējoši.
dd
d
demagoga cienīgi apgalvojumi
Ieva
I
Un kas tā par orientāciju uz pacientu? Noorientēties, lai precīzāk iespertu pacientam ar kāju pa pakaļu?
Ieva
I
Zemi ienākumi, tas vispār ir....JO TOS IENĀKUMUS TAČU MĒRA NEŅEMOT VĒRĀ SLIMĪBU! Tāpēc nav taisnīgi, ka trūcīgajam apmaksās pat pumpu uz dibena, bet, piemēram, bērnu dārza audzinātāja ar smagu artrītu cīnīsies pati, tas ir vienkārši ciešot un bojājot kuņģi ar nesteroīdajiem pretiekaisuma līdzekļiem.
Ieva
I
Salīdzinājums ir nekorekts, īpaši, ja tas ir no gaisa grābts. Patiesībā vajadzēja ņemt vismaz pašas "populārākās" hroniskās slimības un izanalizēt slimnieku skaitu, dinamiku iepriekšējo 5 (piemēram) gadu laikā, ielaistu gadījumu skaits, ielaistas slimības iemesli, remisiju skaits, remisiju ilgums.....ņemot vērā, ka ir augušas gan tehniskās, gan farmakoloģiskās iespējas, tad arī jāanalizē zāļu pieejamība: kas ir pieejams (ja ir), cik piemērtos tas ir no pasaules prakses viedokļa, cik piemērtots tas ir konkrētajam slimniekam...; un tas pats ar izmeklējumiem: cik tie ir pieejami, cik pacientiem ārstēšana ir aizkavējusies, jo bija mēnešiem vai pat gadiem jāgaida, līdz tiks veikti visi izmeklējumi....
"Ņemot vērā..."
&
Pēc virsraksta var domāt, ka mums ir "apbrīnojami laba veselības aprūpe" pateicoties zemajam finansējumam. Tātad, finanses vēl samazinot, veselības aprūpe būs vēl labāka.
ola
o
Klau, puisis nav saspiedis galvu? - kāda veselības aprūpe? Tās vairs nav!!!!
paregis
p
Jā,mums ir laba veselības aprūpe-visi mirst klusējot.
BNS
B
..."nekā krīzes laikā 90.gadu sākumā"... Varbūt vēl ar 1200. gadu varētu salīdzināt? Vai nu tiek sagrozīts ministra teiktais vai nu nekavējoši laiks pensijā. Starp citu, kā tur ar tām zāļu cenām?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas