Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Beitāns: neesam saņēmuši oficiālu dokumentu par 1,35 miljonu latu atmaksu

_SIA Gaisa sporta sertifikācijas centrs n_av saņēmis nevienu oficiālu dokumentu par 1,35 miljonu latu atmaksu valstij, atzina Gaisa sporta sertifikācijas centra līdzīpašnieks Ivars Beitāns.

Beitāns sacīja, ka viņa rīcībā esot tikai medijos izskanējusī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora Andra Ozola sniegtā informācija, tāpēc no detalizētāka situācijas izklāsta Beitāns atturējās.

Jau ziņots, ka LIAA nosūtījusi SIA Gaisa sporta sertifikācijas centrs vēstuli par 1,35 miljonu latu atmaksu, uz kuru atbilde tiek gaidīta līdz nākamās nedēļas beigām,  informēja LIAA pārstāve Vineta Vilistere-Lāce.
Vilistere-Lāce stāstīja, ka LIAA 7.februārī nosūtījusi vēstuli Gaisa sporta sertifikācijas centram ar aicinājumu desmit darba dienu laikā atmaksāt 1,35 miljonus latu vai arī atsūtīt parāda atmaksas grafiku.
Jau ziņots, ka Finanšu ministrija (FM) kā Eiropas Savienības (ES) fondu vadošā iestāde pagājušajā nedēļā, 4.februārī, uzdevusi LIAA sākt ES finansējuma atgūšanas procedūru no SIA Aerodium līdzīpašniekam Beitānam daļēji piederošā uzņēmuma SIA Gaisa sporta sertifikācijas centrs 1,35 miljonu latu apmērā, informēja FM pārstāve Agnese Beļkeviča.

Kā norādīja Beļkeviča, Gaisa sporta sertifikācijas centrs 2004.-2006.gada ES fondu plānošanas perioda ietvaros īstenoja ES fondu līdzfinansētu projektu, paredzot gaisa sporta sertifikācijas centra izveidi Jelgavā.
Ņemot vērā LIAA, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras un atbalsta saņēmēja skaidrojumus par projekta ieviešanu, kā arī speciāli izveidotās darba grupas pārbaudīto informāciju un saņemtos projekta ieviesēja skaidrojumus par projekta pašreizējo dīkstāvi, problēmām un iespējamajiem situācijas risinājumiem, vadošai iestādei ir iemesls uzskatīt, ka projekta saimnieciskā darbība netiek un nākotnē nevar tikt pilnībā nodrošināta. Šis ir viens no retajiem gadījumiem, kad valsts ekonomiskā lejupslīde nav bijis pamats projekta saimnieciskās darbības nenodrošināšanai.

FM atzīst, ka projekta ietvaros noteiktie mērķi nav un nevar tikt sasniegti, kā arī projekta īstenotāju piedāvātais risinājums projekta glābšanai nevar tikt atbalstīts, jo nav saskaņā ar Eiropas Komisijas un Latvijas tiesiskajā regulējumā noteikto.

Jau ziņots, ka izredzes atgūt 1,35 miljonus latu no SIA Aerodium līdzīpašniekam Beitānam daļēji piederošā uzņēmuma SIA Gaisa sporta sertifikācijas centrs ir tuvu nullei, sacīja LIAA direktors Andris Ozols.

Ozols stāstīja, ka LIAA veiks visas nepieciešamās darbības, lai naudu atgūtu, tomēr, pēc viņa domām, ir skaidrs, ka valsts no uzņēmuma šo summu neatgūs. "Pastāv iespēja, ka uzņēmums bankrotē un naudu neatdod vai arī iebilst šim lēmumam un to pārsūdz. Iespējams, puiši ir valsti apkrāpuši, jo uzbūvētais priekšmets [gaisa sporta sertifikācijas centrs Jelgavā] bija dārgāks nekā starptautiskajā izstādē World Expo 2010 Ķīnā būvētais objekts," norādīja Ozols.

LIAA direktors stāstīja - ja uzņēmums neatmaksās 1,35 miljonus latu, valsts būs zaudējusi sevis ieguldīto naudu, kā arī valstij būs jāatmaksā Eiropas Komisijai tās ieguldījums. "Kopumā šajā gadījumā valsts kopējie zaudējumi būs 1,35 miljoni latu," sacīja Ozols.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas