Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Bērziņš uzaicina Grībauskaiti vizītē apmeklēt Latviju

Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien viesojoties Lietuvā uzaicināja kaimiņvalsts prezidenti Daļu Grībauskaiti vizītē apmeklēt Latviju.

FOTO | Valsts prezidenta Andra Bērziņa vizīte Lietuvā

Pēc tikšanās ar D.Grībuskaiti Valsts prezidents sacīja, ka sarunas laikā abas puses vienojušās, ka aktīvi iesaistīsies visu kopīgo jautājumu risināšanā, lai nonāktu pie kopīgā viedokļa tieši Eiropas Savienības jautājumu kontekstā.

Viņš arī atzīmēja, ka Lietuva ir Latvijas lielākais tirdzniecības partneris un tas Latvijai ir nozīmīgi. A.Bērziņš akcentēja to, ka abi prezidenti ir detalizēti izrunājuši visus svarīgākos jautājumus, kuri šobrīd ir abu valstu dienaskārtībā.

Abi prezidenti pārrunājuši Visaginas AES celtniecības jautājumu, un Valsts prezidents uzsvēra, ka "Latvijas puse pilnībā atbalsta šo Lietuvai vēsturiski nozīmīgo projektu, jo Lietuvai ir visi priekšnosacījumi, lai to nekavējoties realizētu".
Atbildot uz jautājumu par Latvijas dalību Visaginas projektā, A.Bērziņš teica: "Latvijas valstī šobrīd nav pietiekami daudz finanšu līdzekļu, lai pilnīgi piedalītos šajā projektā, bet, izvērtējot situāciju Latvenergo un saņemto informāciju par to, cik pozitīvi procesi šobrīd attīstās Lietuvā, es varu droši apgalvot, ka Latvenergo varēs iesaistīties šajā projektā un tas būs ne tikai nozīmīgs biznesa projekts, bet arī politisks lēmums."

A.Bērziņš ar Lietuvas prezidenti pārrunājis arī Rail Baltica projekta attīstību, un abas amatpersonas vienojās, ka šis projekts ir svarīgs ne tikai Baltijas valstīm, bet arī tādēļ, lai Baltijas valstis tuvinātos ES ar saviem infrastruktūras projektiem.

Trešais Latvijas un Lietuvas prezidentu pārrunātais jautājums bija sašķidrinātās gāzes termināļa (LNG) būvniecība Baltijas valstīs. A.Bērziņš norādīja, ka tas ir tikai laika jautājums – tuvāko gadu laikā LNG būvniecības jautājums tiks atrisināts. Viņš arī uzsvēra, ka viena no Latvijas lielākajām prioritātēm ir Inčukalna pazemes gāzes krātuve, kur var uzglabāt gandrīz tik daudz gāzes, cik nepieciešam visām trim Baltijas valstīm.

Savukārt D.Grībauskaite norādīja, ka Baltijas piekrastē visiem eventuālajiem termināliem ir vieta. Viņa atzina, ka iespējams runāt par trim termināliem, proti, katra valsts var būvēt savu termināli, viens no kuriem varētu būt lielāks par abiem pārējiem, un Lietuva atbalsta Latvijas nodomu būvēt šo lielāko termināli.

D.Grībauskaite novēlējumā Latvijas jaunajam prezidentam teica, ka politika ir godīgs un nesavtīgs darbs cilvēkiem, nevis kādām grupām vai pašam sev, un viņa arī šādi novēlēja strādāt A.Bērziņam viņa prezidentūras laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas