Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Dombrovskis: ZZS kļuvuši grūtāk prognozējami

Valdības koalīcijas partnera Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) retorika pēdējos mēnešos ir kļuvusi agresīvāka un šis politiskais spēks mazāk prognozējams,  atzina Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Valdības vadītājs atzina, ka, vērtējot iepriekšējo gadu sadarbību, "līdz šim ZZS bijuši konstruktīvāki un prognozējamāki, nekā tas ir pēdējos mēnešos".

Taujāts par attiecībām koalīcijas partneru starpā, premjers bija lakonisks - "tās ir sarežģītas".

ZZS retorika pēdējo mēnešu laikā ir kļuvusi krietni agresīvāka, un neesot īsti skaidrs, ko ZZS ar to vēloties panākt. Koalīcijā tiekot panāktas vienošanās, un tās tiekot pildītas, bet publiskā retorika esot cita, it kā vienošanās koalīcijā nemaz nebūtu bijusi, norādīja premjers.

Valdības vadītājs arī netieši apstiprina aizdomas, ka opozīcijas virzītais tiesībsarga amata kandidāts Juris Jansons patiesībā varētu būt ZZS izvēlēts kandidāts. Koalīcijā vienošanās par tiesībsarga kandidātiem tā arī netika panākta, un bez apspriešanās ZZS pasludinājusi atbalstu savam kandidātam.

Jau ziņots, ka apvienība Vienotība tiesībsarga amatam izvirzījusi Administratīvās rajona tiesas tiesnesi Anitu Kovaļevsku.

Savukārt Saeimas priekšsēdētāja Solvitā Āboltiņa (V) iepriekš izteicās - viņa esot par 100% pārliecināta, ka par "Saskaņas centra" (SC) un ZZS izvirzīto kandidātu Jansonu esot notikusi politiskā tirgošanās. "Nav pieņemamas metodes, kā tas izdarīts," uzsvēra Āboltiņa.

Jau ziņots, ka SC pēc ZZS atbalsta saņemšanas nolēmusi Jansonu oficiāli virzīt tiesībsarga amatam. SC un ZZS frakcijām Saeimā kopā ir 51 balss, ar ko pietiek Jansona ievēlēšanai par tiesībsargu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas