Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ekonomists: Latvijai uzturēt un atmaksāt ārējo parādu nebūs problēmu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
virgo
v
Ja tu aizņemies naudu no sava bankas, vai tu tam lielu vēribu nepievērsi lai atdotu?
....
.
Kas te notiek, kadel tik liela veriba pieversta jautajumam, vai to aizdevumu vares atmaksat vai ne?
gribeet nav kaitiigi
g
Inflaacija tevi atbriivos no naudas, bet paraadi valuutaa kaa bija, taa paliks un veel pieaugs atbilstosi inflaacijai. Briinumrisinaajumi probleemaam ir iespeejami tikai gariigi atpalikusiem beerniem domaataas filmaas, kaa "Mazie laupiitaaji".
I.Gr.
I
Daudzas , ljoti bagaatas valstis dziivo ar lieliem paraadiem. Tas nav jauki, bet nav arii nekaada nelaime. Njemiet atkal Repshi par finansh ministru, vinjsh vismaz maak reekjinet un nav korupts un padariis latviju dziivotspeejiigu. Un naakotnee neviens nevar ieskatiities: varbuut naaks inflaacija un atbriivos visus no paraadiem!
jautaajums
j
Kaa straadaa Dienas portaala naida kurinaataaji: saraksta mulkjiibas. Banka panjem kjiilu tikai tad, ja paraadnieks nevar atmaksaat to, ko aiznjeemies (tu laikam no saviem paraadniekiem arii atprasi, vai saki, malacis ka neatdevi, vai gribi veel? :D Par savaam iespeejaam atdot to ko aiznjeemies jaadomaa tev pasam - padomju laiki, kad tavaa vietaa domaaja PSKP politbirojs, ir beigusies.
jautaajums
j
Nosauc divas no siem tuukstosiem gjimenju. Un vismaz vienu uz ielas izliktu uznjeemumu. Vai arii buus jaaver ciet meliigaa mutiite, nu tu pats saproti :D
gjimenes galva
g
Gjimenes budzetu var sakaartot tikai vienaa veidaa - pelniit, lai buutu ko teereet. Tas nebuut neizsleedz pagaidu pasaakumus kaa aiznjemsanos liidz briidim, kad varees atdot, vai dziivosanu taupiigaak, vai kaut kaa paardosanu/iekjiilaasanu. Par plenci uizskatiis tikai to, kas dzer, nestraadaa un domaa, ka vinja vietaa ir jaadomaa citiem. Lai to visu saprastu, nav jaabuut nekaadam ekonomistam, pietiek ar vienkaarsu dziives pieredzi.
Kā strādā zviedru banka
K
Aizdod naudu Latvijas iedzīvotājiem. It kā pret ķīlu - zemi, māju. Ķīlu paņem. Latvietis (Antiņš) arī pēc tam paliek parādā. Zviedriem jau ir zeme un māja, turklāt latvietis aizvien vēl parādā. Māju pārdod t.s. izsolē, nopērk banka pati. Rezultāts 1:0. Latvietis zaudēja. Banka peldas zeltā, menedžeris saņem tūkstošus latu mēnesī, zviedru "investori" - miljonus. Nākamais raunds. Mērķis - Latvijas valsts. Kāds būs rezultāts?
esmu neizpratnē
e
Kā gan kāds šai bankai kaut ko ļauj mums te mācīt? Pēc Daugavas izputināšanas, tūkstošiem ģimeņu izlikšanas no to mājām un uzņēmumu izlikšanas uz ielas?
K2
K
"..Pasaulē ierasta prakse esot valsts ārējo parādu pārfinansēt jeb esošo parādu aizstāt ar citu." Nezin kāpēc, ja savu privāto ģimenes budžetu kāds gribētu sakārtot vienā no 3 veidiem: 1) nedzīvot pāri saviem līdzekļiem 2) pārdot "gimenes sudrabu" un vispār visu kas pieder, un kas vēl atlicis 3) aizņemties vienalga no kurienes, lai atdotu vecos parādus, tas nekas ka parādi kopumā aug ..tad apkārtējie viņu uzskatītu par plenci, uzdzīvotāju un drošu nākamo tiltapakšas nomnieku. Bet nezin kāpēc, mums tiek sirsnīgi stāstīts, ka valsts līmenī tā esot ļoti laba un normāla prakse. Vai kāds cienījams ekonomists nevarētu izskaidrot šo "paradoksu"? P.S. "Parex" = liels aktīvs? Sliktā banka?! Tad, kad tā vēl bija nesadalīta, tas ir , labās un sliktās banku summa, Godmanis viņu mums iegādājās par veselu 1 Ls. Interesanti izrēķināt, cik tad tagad maksās sliktā banka? x= 1Ls - (Labā_banka). Uzminiet, kāda zīme (+ vai - ) jāliek priekšā mainīgajam x.
uve
u
Ej tak tu svedbank.... nekāda bartera nebūs,valsts aiznēmās papīrā un papīru arī atdos,tik jāsagaida īstais laiks un brīdis....uz valsts uznēmumiem,īpašumiem un mežiem kā arī āfrikāņu izmitināšanu Latvijā varat aizmirst .....
Ministry of Truth
M
"pārfinansējot parādu ar jauniem aizņēmumiem finanšu tirgos" "Pēdējie gadi skaidri parādīja, ka nevar ilgstoši dzīvot pāri saviem līdzekļiem" --- Dainis Stikuts gribēja vienā intervijā un divos elpas vilcienos pateikt, ka parāda pārfinansēšana nav dzīvošana pāri saviem līdzekļiem. Nez kāpēc tam nav tik viegli noticēt. Te arī slēpjas daļa no t.s. konsolidācijas pasākumu jēgas. Lai t.s. tirgi vēlētos aizdot Latvijai arī turpmāk. Aizdot uz iespējami zemākiem procentiem. Tā ir tā galvenā rūpe, šķiet. Jo ar prātu pat Tukuma milzis saprot - daži veiksminieki visu vietā iztrūkumu nesaražos. Štrunts, ka tauta masveidā un strauji paliks par lumpeniem.
Fricis
F
Problēmas radīsies tad, kad Latvija tiks padarīta par bijušo Latvijas teritoriju, taču arī to mūsu sabiedrotie samenedžēs.. nešaubieties
nn
n
so pazinojumu varetu uzskatit par apliecinajumu swedbank gatavibai, caur parada tirgu, finanset latvijas budzeta deficitu.. probelma ar "labajiem" un "sliktajiem" gadiem ir taa, ka tos var pareizi sakvalificet tikai kadu laiku pec to paiesanas... loti iespejams, ka ari patlaban ir "labie gadi", jo kas zina kadi bus nakamie...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas