Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Ēlerte: Referendums nav veids, kā stiprināt latviešu valodas lietošanu skolās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Mateen
M
So true. Hontesy and everything recognized.
zani
z
SIS CILVEKS VAI PAREIZAK MINISTRIS AR VIS ZEMAKO SAVAS TAUTAS PASCIENU.
aa
a
NESAPROTU KAS SIM NAIVAM CILVECINAM NOTIEK SMADZENES.
Artūrs
A
Kapēc latviešu bērni no mazotnes sākot jau kad spēlējās smilškastē nu jau ir iemācījušies paralēli visam dzīves ciklam krievu valodu, bet krievi dzīvojot latvijā, strādājot latvijā, mācoties latviešu skolās - nezin latviešu valodu?!?!?! Manuprāt šeit referendumam vispār nebija jābūt - tas taka ir pašsaprotams, ka valsts apmaksātu izglītību sniegt tikai latviešu valodā, lai tais dārgas privātskolas, izsniedz kaut kādus sertifikātus, bet ne jau latvijas valsts diplomu par iglītību, kura iegūta nemaz latviski nemācoties. Tas ir kā iegūt autovadītāja apliecību, mācoties par un braukājot ar riteni.
Rūdis
R
Lai neizgāztu šo referendumu, katram sevi un savu zemi cienošam latvietim ir jāatdod sava balss atbilstoši sirdsapziņai, saviem un savu senču ideāliem. PAR LATVIEŠU VALODU. ===== IKVIENS SEVI UN SAVU ZEMI CIENOŠS CILVĒKS - vai tas būtu krievs, ukrainis, čehs, francūzis, latvietis vai anglis - AIZIES UN PARAKSTĪSIES. Tikai laupītājs pieprasa un tic, ka viņiem pienākas mājas saimnieka maks un sieva vai meita. Un tikai salašņa bez pašcieņas uzskata šādu prasību par pašsaprotamu. KAS PATS SEVI, SAVU SENČU ZEMI UN VALODU NECIENĪS UN NESARGĀS -- TO NEVIENS CITS NECIENĪS.
Jens Z
J
jūs pats izklausāties ka varen labs radikālis - jūsu spriedums ir balstīts tikai uz 'plates drāšanu ,' kā jūs izsakāties, un līdz ar to arī nebūs sevišķi leg'itīms. jūsu informācijai - vienīgais jautājums, kuŗā nacionāļi tiešām velk uz radikālo pusi, ir pederastijas problēmas risinājums, kas jums varbūt neinteresē. jūsu spriedums ir bastards tādā ziņā, ka jūs nonākat pretrunā pats sev - no vienas puses sakāt, ka nacionāļi neko būtisku nepiedāvajot nevienā nozarē, bet no otras puses saucat šos par radikāļiem.
vecais_m
v
VL! tikai reklamējot sevi, kacinot krievus, parakstus tā kā tā nesavāks, lieka naudas tērēšana, utt. Ne sīkie Dzeris un Gasūns, ne lielie Ēlerte un Ozoliņš (par IZM nemaz nerunājot), neskata lietu pēc būtības. Vai tā būtu uzskatāma par normālu praksi, ka valsts subsidē izglītību daļēji valsts, daļēji citā valodā? Kādām skolām vai darbiem tiek gatavoti jaunieši, kas terminus, piemēram, matemātikā un ķīmijā pārzina tikai latviešu, bet fizikā un bioloģijā - krievu valodā? Tas tikai pārejas periods? Uz kādu modeli tad mēs pārejam un cik ilgi tas vilksies? Vēl 20 gadus? Un ko jūs iesakāt darīt pašreizējiem pusizglītotajiem krievu skolu absolventiem?
Labvēlis
L
Izklausās ticama versija par nacionālistu impotenci
///
/
Nerunā muļķības - pāreja ir tikai daļēja, apmēram tāpat kā Latvijā.
Inese
I
Ņemam piemēru no kaimiņiem igauņiem! Viņiem sākot ar ši gada 1.septembri visās valsts skolās mācības notiks igauņu valodā jau no 1.klases!!! Tā lūk! ar ko mēs latvieši esam sliktāki?
lol
l
Ja latviešu valoda jūtīgajiem krieveļiem asociējas ar korupciju un zagšanu, tad ar ko tiem asociējas krievu valoda - ar zagšanu kvadrātā? lol
Dens
D
Tāpat visiem ir skaidrs, ka referendums nebūs leģitīms, jo tajā nepiedalīsise pietiekošs skaits cilvēku, bet radikāļiem ir vajadzīga reklāma, citādi par viņiem visi ir jau piemirsuši, un nekādu citu sakarīgu piedāvājumu ekonomikā, sociālajā jomā un citos jautājumos nav, tad nu "drāž" nacionālo plati
jubalds
j
Ēlerte zin, kā nevajag. labi. Bet, kā tad vajag, Sarmīt? Vēl 20 gadus gaidīt, lai netraumētu bērnus un vecākus?
>>>>>>
&
Если для вас насильное обучение нежеланному языку не наказание, то выучите своих детей, отдав их в русский детский садик. Латышский язык никакая не икона, я для русских так он несет в себе нечто негативное, ассоциируясь с коррупцией и кражей латвийского государства.
jubalds
j
Dot iespēju krievu bērniem par valsts naudu mācīties latviski, tas, Ēlertesprāt, ir sods? Represīva metode? Sarmīt, Vai Tu vispār saproti, ko runā?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas