Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Jaunajā Saeimā darbu turpinās 63 atlaistās 10.Saeimas deputāti

Darbību jaunajā Saeimā, visticamāk, turpinās 63 atlaistās 10.Saeimas deputāti, liecina aģentūras BNS aprēķini pēc Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) publicētā provizoriskā jaunā parlamenta sastāva pēc sestdien notikušajām ārkārtas vēlēšanām.

Lielākoties 10.Saeimas sastāvs mainīsies Zatlera Reformu partijas ievēlēto tautas pārstāvju dēļ, jo šī partija vēlēšanās startēja pirmo reizi, lai gan diviem šīs partijas deputātiem ir parlamentārā pieredze – Klāvam Olšteinam, kas 10.Saeimā tika ievēlēts no Vienotības, bet izšķīrās mainīt politisko piederību un mandātu nolika, kā arī Romualdam Ražukam, kas savulaik strādājis 7.Saeimā.

Vēlēšanu uzvarētāja Saskaņas centra frakcijā 11.Saeimā būs redzamas septiņas jaunas sejas, tostarp trīs sievietes. Jaunievēlētie deputāti, kas nebija 10.Saeimas sastāvā, ir Irina Cvetkova, Sergejs Potapkins, Jeļena Lazareva, Marjana Ivanova-Jevsejeva, Ivars Zariņš, Vladimirs Reskājs un Andrejs Elksniņš. Savukārt pārējie 24 parlamentā ir ievēlēti atkārtoti. SC jaunajā Saeimā ir 31 mandāts.

Vienotības 20 deputātu vidū ir divas jaunas sejas – Andrejs Judins un Jānis Lāčplēsis, bet visi pārējie bija ievēlēti arī 10.Saeimā.

Nacionālās apvienības frakciju papildinās 10.Saeimā nestrādājošie Ilmārs Latkovskis, Dāvis Stalts, Dzintars Kudums, Ināra Mūrniece, Romāns Naudiņš, Kārlis Krēsliņš un Vineta Poriņa. Arī Kudumam ir parlamentārā pieredze 7.Saeimā.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienības frakcijā nebūs nevienas jaunas sejas, jo vēlētāji uzticējušies 13 atlaistās 10.Saeimas deputātiem.

Tomēr nav izslēgts, ka jauno deputātu skaits, kas nebija 10.Saeimas deputāti, vēl varētu pieaugt, ja daļu jauno deputātu varētu virzīt darbam valdībā.

Oficiālie vēlēšanu rezultāti gaidāmi triju nedēļu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas