Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Jaunākajam kandidātam uz 11.Saeimu – 21, bet vecākajam – 82 gadi

Vecākajam 11.Saeimas vēlēšanām pieteiktajam kandidātam ir 82 gadi, bet jaunākajam - 21 gads, portālu Diena.lv informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāve Kristīne Bērziņa.

Visvairāk deputātu kandidātu ir vecumā no 41 līdz 50 gadiem -24,1% un vecumā no 51 līdz 60 gadiem -23,7%. Vidējais 11.Saeimas deputātu kandidātu vecums ir 44,7 gadi.

Jau ziņots, ka ceturtdien noslēgusies iespēja pieteikt deputātu kandidātu sarakstus 11.Saeimas vēlēšanām, to izdarījušas 13 partijas un partiju apvienības, kas ir tikpat daudz politisko spēku, cik startēja uz 10.Saeimu. Uz simts Saeimas deputātu vietām kopumā kandidē 1092 cilvēki.

Kopumā Rīgas vēlēšanu apgabalā pieteikti 331 kandidāti, Vidzemes vēlēšanu apgabalā - 259, Latgales vēlēšanu apgabalā - 171, Zemgales vēlēšanu apgabalā - 166, bet Kurzemes vēlēšanu apgabalā - 165 deputātu kandidāti.

Pārsvarā novērojama tendence, ka kandidāti ir pieteikti tā vēlēšanu apgabala kandidātu sarakstā, kur atrodas arī kandidāta dzīvesvieta, konstatēja CVK.

Tā no Rīgas vēlēšanu apgabalā un Latgales vēlēšanu apgabalā pieteiktajiem kandidātiem 78% kandidātu dzīvo attiecīgi Rīgas vai Latgales vēlēšanu apgabalos. Vidzemes vēlēšanu apgabalā dzīvo 75% no kandidātiem, kuri balotējas šajā vēlēšanu apgabalā. Savukārt Kurzemes un Zemgales vēlēšanu apgabalos šis rādītājs ir attiecīgi 72% un 63%.

No visiem 11.Saeimas deputātu kandidātiem 70% kandidātu ir vīrieši, bet 30% kandidātu - sievietes. Lielākajai daļai jeb 84% deputātu kandidātu ir augstākā izglītība, 16% - vidējā izglītība, bet trijiem deputātu kandidātiem -pamata izglītība.

Starp 11.Saeimas deputātu kandidātiem lielākā daļa jeb 72% kandidātu ir latvieši, 11% kandidātu ir krievu tautības, kā arī starp kandidātiem ir armēņi, baltkrievi, ebreji, gruzīni, igauņi, karēļi, libānieši, lietuvieši, lībieši, poļi, tatāri, ukraiņi un vācieši. 12% deputātu kandidātu izvēlējušies iespēju tautību nenorādīt.

Piektdien pulksten 13.30 notiks CVK sēdē, kurā tiks reģistrēti visi šonedēļ iesniegtie deputātu kandidātu saraksti, bet pulksten 15.00 Saeimas nama Sarkanajā zālē notiks 11.Saeimas vēlēšanām reģistrēto deputātu kandidātu sarakstu numuru izloze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas