Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Jurkāns: Pagaidām nekas neliecina par Zatlera un viņa iespējamās partijas panākumiem

Pagaidām nekas neliecina par pašreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera un viņa iespējamās partijas panākumiem, sestdien publicētā intervijā Latvijas Avīzē norāda ekspolitiķis Jānis Jurkāns.

"Man patiesi gribētos, lai Zatleram izdotos. Pagaidām nekas neliecina par iespējamo panākumu. Arī ar komandu, kā liekas, ir nopietnas problēmas," uzsver ekspolitiķis.

Viņš norāda, ka Zatleram savulaik bija iespēja aicināt Ivaru Godmani veidot profesionāļu valdību, pretējā gadījumā draudot ar Saeimas atlaišanu, ko tobrīd būtu atbalstījusi arī tauta. "Taču Zatlers tā neizdarīja, viņš pieņēma fermeru spēles noteikumus. Prese rakstīja, ka Ingūna Sudraba tikusies ar Zatleru, bet neesot sapratusi, kāpēc uzaicināta. Zatlers it kā esot lūdzis Sudrabas kundzei tikai viņas "seju un vārdu". Viņa nesadzirdēja neko par nākotnes projektiem un mehānismiem, kā tos realizēt. Prezidents nebija sagatavojis mājas darbu!" komentē Jurkāns.

"Zatleram šobrīd neapšaubāmi ir potenciāls, bet viņš izskatās apjucis un vēl nezina, ko ar šo paštaisīto vēsturisko iespēju iesākt," vēl piebilst kādreizējais politiķis.

Savukārt, runājot par oligarhu apkarošanu, Jurkāns norādījis: " Latvijas rožu dārzā ir tā – ja tajā izaug nezāles, tās par nezālēm nesauc. Tās sauc par augiem, kuru labās īpašības vēl nav atklātas. Manuprāt, būtiskāk būtu runāt par augsni, kas pateicīga nezālēm, – kā to uzlabot. Latvijā šī augsne ir mūsu pašu gandēta nu jau 20 gadus. Būtu vajadzīga rūpīga, profesionāla augsnes analīze, lai skatītu problēmas to kopsakarībā, lai saprastu, kas te vislabāk augs."

"Dzīvojam izzagtā valstī, un nav jau tas tikai dažu neliešu roku darbs. Mēs katrs tieši vai netieši, apzināti vai neapzināti esam drupinājuši šo valsti. Tagad korī kliedzam: ķeriet tos dažus zagļus! Neglaimojiet tiem! Viņi jau nedarbojās vienatnē, tumsas aizsegā, kamēr mūsu nebija mājās. Tos apkalpoja milzīga ierēdņu armija, kas baudīja un joprojām bezkaunīgi bauda nepelnītus labumus. Cilvēks Latvijā nav pieradis domāt – es esmu nodokļu maksātājs, visas šīs nelietības ir arī manis apmaksātas. Likumos apzināti tiek iestrādātas daudzas spraugas, kur paslēpties blēžiem," klāsta Jurkāns.

"Secinu, ka bezjēdzību nevar risināt atsevišķas nozares ietvaros, ir jāmaina visa sabiedrības domāšana, valsts pārvalde un attieksme. Kur ir mūsu garīgās autoritātes, inteliģence? Ko reliģiskie līderi dara šajā sakarā? Jānis Pujats sēž partijas kongresos un mītiņo uz ielas stūra pret gejiem. Jāņa baznīcu pārvērš par koncertzāli, ielaiž dziedātāju Albano un svin vīna svētkus... Tādi pujati un vanagi tikai sekmē augsnes eroziju. Sabiedrības morālā latiņa ir ļoti zema," vēl piebildis ekspolitiķis.

"Es negribētu pagaidām neko sliktu teikt par jauno partiju, ja tāda būs. Varbūt tur tiešām pulcēsies cilvēki, kuri zinās, ko un kā darīt. Bet viņiem vajadzīgs sabiedrības atbalsts – un ne tikai latviešu. Bez krievu atbalsta vairākumu iegūt nevarēs, turpināsies tas pats, kas līdz šim," viņš arī uzsvēris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas