Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Klementjevs: Ja Zatlers nolems veidot koalīciju ar SC, tad arī Vienotība tai pievienosies

Ja Zatlera reformu partijas (ZRP) vadītājs Valdis Zatlers nolems veidot koalīciju ar partiju apvienību Saskaņas centrs (SC), tad, visticamāk, negatīvās pieredzes dēļ opozīcijā arī partija Vienotība piedalīsies valdības veidošanā, uzskata SC līderis un Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs.

Šādi Klementjevs komentēja Vienotības pārstāvju vakar un šodien dotās norādes par atbalstu nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) kā trešā partnera aicināšanai valdībā.

SC līderis uzsvēra tieši Zatlera izšķirošo lomu valdības veidošanas sarunās, jo eksprezidentam, nolemjot par SC aicināšanu koalīcijā, jaunajai valdībai būs 53 balsis un Vienotībai tad būs jāizšķiras, vai arī darboties pozīcijā.

Atceroties Vienotības un tajā ietilpstošo partiju negatīvo pieredzi ar atrašanos opozīcijā, sagaidāms, ka šī partija izvēlēsies iesaistīties koalīcijā, norādīja Klementjevs.

Ja kāds no ZRP deputātiem būtu gatavs izstāties no frakcijas, protestējot pret SC uzņemšanu valdībā, tad tā būtu negodīga rīcība un šiem cilvēkiem būtu jāatsakās arī no tautas kalpa mandāta, uzskata SC līderis.

Pēc politiķa vārdiem, ja valdībā tiks uzaicināta VL-TB/LNNK, tad SC ir gatavs strādāt opozīcijā, kur būs iespējams sadarboties ar Zaļo un zemnieku savienību, kurai 11.Saeimā būs profesionāli deputāti ar ministru pieredzi. Taču valdība ar 56 deputātu atbalstu būšot vāja un tai būšot grūti strādāt, jo deputātiem būs ierobežotas iespējas braukt darba pienākumos uz ārvalstīm vai ņemt slimības lapas, lai valdībai nerastos problēmas ar vairākuma nodrošināšanu parlamentā.

Klementjevs uzskata, ka ZRP ir izdevīga stabila koalīcija ar SC un Vienotību, jo tajā būs 73 balsis un iespējas veikt izmaiņas Satversmē, nosakot, ka tauta ievēl prezidentu un ka valstij ir jāievēro fiskālā disciplīna.

Jau ziņots, ka Saeimas priekšsēdētāja un partijas Vienotība līdere Solvita Āboltiņa "domā un nojauš", ka pirmdienas partijas Vienotība valdes sēdē tiks pieņemts lēmums par nacionālās apvienības ņemšanu koalīcijā.

Kā ziņots, 29.septembrī partijas Pilsoniskā savienība valde savā sēdē izskatīja jautājumu par koalīcijas veidošanas sarunām un vienbalsīgi nolēma atbalstīt Vienotības iesaistīšanos valdības koalīcijas veidošanā ar ZRP un VL-TB/LNNK. Pilsoniskās savienības valde uzdeva partijas pārstāvjiem Vienotības valdē uzturēt šo pozīciju.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš pēc pirmā sarunu raunda noslēgšanas ar visām Saeimā ievēlētajām partijām preses konferencē norādīja, ka sagaida, lai 11.Saeimā iekļuvušās partijas un apvienības vienotos par koalīcijas modeli un sadarbības principiem līdz nākamās nedēļas beigām.

SC parlamenta ārkārtas vēlēšanās ieguva visvairāk jeb 31 mandātu. ZRP ieguvusi 22 mandātus, Vienotība - 20 mandātus, VL-TB/LNNK - 14 mandātus, bet ZZS - 13 mandātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas