Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Krasts: premjeram jāiejaucas neizlēmīgāko ministru darbību koriģēšanā

Premjeram savā darbībā ir jābūt aktīvam, jāpārvalda un "jālien iekšā" visās nozarēs. Tas nozīmē arī iejaukties neizlēmīgāko ministru darbību koriģēšanā un sekot līdzi, kā sekmējas ar konkrētu plāna punktu realizāciju.Šādu viedokli intervijā laikrakstam Latvijas Avīze paudis bijušais premjerministrs, tagad bezpartijisks ekonomists Guntars Krasts.

"Iespējams, ka rakstura dēļ Dombrovska kungs nav pietiekami stingrs un uzstājīgs attiecībā pret ministriem. Viņš nelien iekšā ministriju plānos un tos nerevidē," sacīja G.Krasts. "Man bija jāvada nestabilāka un nedrošāka koalīcija, taču, kādu no pārstāvjiem ieliekot par premjeru, viņa rokās ieliek nesalīdzināmi lielāku varu nekā citiem ministriem vai partiju vadītājiem. Izvirzītais cilvēks var ietekmēt ministriju darbu, pierādot, ka tas kalpos kādām kopējām interesēm. Tas ir premjera ziņā, kā rīkoties šādās situācijās, kā tādu politiku veidot," sacīja G.Krasts."Man daudzi negribēs piekrist, tomēr tā ir, ka valdība vienmēr ieklausās, ko saka sabiedrība. Jā, tas notiek ar laika vai apjoma nobīdi – bet ieklausās. Kad sabiedrība uz kaut ko ir gatava, tad uz to "nobriest" arī valdība. Pašreiz cilvēki ir visai defensīvā pozīcijā, jo noguruši un negatīvi noskaņoti, kolīdz piemin vārdu "reforma" vai, vēl sliktāk, "strukturālās pārmaiņas". Līdz ar to arī politiķi kļūst piesardzīgāki un bažīgāki. Tāpēc pietrūkst attiecīgā līmenī pasniegtu īstermiņa uzdevumu, kas savietojami ar ilgtermiņa stratēģiju. Tagad iegājies dot nākotnes vīzijas – kopumā norakstītas no pasaulē sastopamām atziņām, bet mazāk attīstīts ir posms, kā līdz "gaišai nākotnei" nokļūsim," komentēja bijušais premjers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas