Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Kruks: LTV analītiskā žurnālistika jau sen ir švaka

LTV raidījums 100.pants sevi šādā formā bija izsmēlis, kļuvis garlaicīgs, neviens to neskatījās, LTV analītiskā žurnālistika jau sen ir švaka, atzina mediju eksperts Sergejs Kruks.S. Kruks norāda, ka LTV izvēlējusies vieglāko ceļu, kā palielināt savu auditoriju – aizvietot analītisku raidījumu, kura reitngi kritās. Tagad LTV 1.kanālā pirms ziņu raidījuma Panorāma var vērot pašmāju seriālu Būt mīlētai, kas iepriekš rādīto raidījumu 100.pants reitingos apsteidz trīs reizes.

S. Kruks atzīst, ka seriālu nav redzējis. “LTV ir pretrunīgs uzstādījums – no vienas puses, viņiem prasa satura kvalitāti, no otras – reitingus,” tā S. Kruks.

“Raidījumu 100.pants jau kādu laiku neviensneskatījās. Raidījuma veidotājiem bija problēmas ar profesionalitāti, intervēšanas žanru. LTV analītiskā žurnālistika jau sen ir švaka,” uzskata eksperts.

Latvijas televīzijai vajadzēja atrast piemērotu ētera laiku raidījumam 100.pants, nevis aizstāt to ar seriālu kanāla reitingu celšanas nolūkos, uzskata mediju eksperte Anda Rožukalne.

A. Rožukalne norāda, ka līdzšinējos 100.panta lielos panākumus, kad īsas desmit minūšu atbildīgo amatpersonu intervijas veica žurnāliste Iveta Elksne, sabojājusi pati LTV.

“Raidījums pirms gada kļuva garāks un garlaicīgāks, taču, neskatoties uz to, LTV vajadzēja atrast vietu ētera laikā, kur šādu raidījumu likt, jo tā bija iespēja skatītājiem sekot līdzi atbildēm uz jautājumiem, kas dienas laikā radušies,” tā A. Rožukalne.

“Visvairāk uztrauc, ka no LTV ētera pazūd šāda formāta raidījums un šķiet, ka sabiedriskā televīzija nedara to, ko tai vajadzētu darīt, aizvietojot raidījumu ar seriālu. Sabiedriskajai televīzijai nevajadzētu tikai sekot reitingiem. Nav izdomāts, kas turpmāk LTV veiks “100.panta” funkciju,” pauž mediju eksperte.

LTV ģenerāldirektors Edgars Kots uz seriālu raugās ar cerībām.

“Ļoti daudzi pārmet LTV reitingu kritumu, tāpēc televīzijai bija nepieciešamas izmaiņas programmā, lai palielinātu savu auditoriju. Socioloģiskie pētījumi liecināja, ka 100.pantam kritās reitingi, bija skatītāju intereses zudums,” pamato LTV vadītājs.

“Raidījumam ir nepieciešamas saturiskas izmaiņas. Mēs televīzijā iekšēji vienojāmies, ka aktuālā intervija, kas līdz šim bija 100.pantā, tiks iekļauta esošajos ziņu izlaidumos, Panorāmā vai dienas ziņās. Savukārt iepriekšējais raidījums būs jāpiedāvā jaunā veidolā. Mēs meklējam formas. Patlaban grūti pateikt, kad tas varētu nākt ēterā,” skaidro E. Kots.

Seriāls tiek ražots no reklāmas ieņēmumiem, norāda E. Kots. “Es piekrītu, ka sabiedriskajai televīzijai vairāk nepieciešams analītisks raidījums, nekā seriāls, taču, ja mēs veidojam saturu šaurai auditorijai, es saņemu kritiku par to, ka LTV reitingi krīt,” tā LTV vadītājs.

“Es saņēmu solījumu no seriāla veidotājiem, ka arī šim seriālam būs pievienotā vērtība, kas atbilst sabiedriskajai televīzijai. Pēc pirmajām divām sērijām man ir grūti spriest par seriāla kvalitāti, bet es raugos ar cerībām,” pauž E. Kots.   

Jaunā LTV seriāla vienas sērijas izveidošana maksā 2 000 latu, savukārt raidījums 100.pants – 400 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas