Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

LPP/LC kongresā paziņos savu valdības sastāvu

Piektdien partija LPP/LC ir gatava paziņot savu Ministru kabineta (MK) sastāvu, ceturtdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes teica Saeimas deputāts un partijas līderis Ainārs Šlesers.

"Mēs izvirzīsim ārkārtīgi profesionālus cilvēkus," raidījumā teica A.Šlesers. Tieslietu ministra posteni LPP/LC uzticētu Dainim Turlajam, savukārt ārlietu ministra vietu - Jānim Jurkānam. Visus kandidātus A.Šlesers solīja paziņot piektdien partijas kongresā. LPP/LC paziņos sastāvu, atsaucoties Valsts prezidenta Andra Bērziņa paustajam viedoklim, ka būtu nepieciešams jau laikus zināt personālijas.

Deputāts arī atklāja, ka partija piedāvās reformēt ministrijas, tās apvienojot. Viņaprāt, būtu jāapvieno Finanšu un Ekonomikas ministrijas, kā arī Iekšlietu un Aizsardzības ministrijas. Ierosinājumu Finanšu ministriju apvienot ar Ekonomikas ministriju LPP/LC līderis pamatoja ar to, ka patlaban Finanšu ministrija darbojas kā represīvs orgāns, mēģinot izspiest iespējami daudz naudas, un nesekmē attīstību. "Ministrija no uzņēmējiem mēģina izspiest naudu kā sulu no citrona," uzsvēra A.Šlesers. Partijas līderis skaidroja, ka šāds apvienots modelis darbojas Igaunijā un Francijā. Apvienotās Finanšu ministrijas un Ekonomikas ministrijas vadīšanai partija piedāvā bijušo Rīgas mēru un ekspremjeru, LPP/LC biedru Andri Bērziņu.

A.Šlesers uzskata, ka Iekšlietu ministriju un Aizsardzības ministriju jāapvieno, pamatojoties uz nesenajiem notikumiem Norvēģijā. "Pienācis laiks pacelt drošības līmeni," piebilda A.Šlesers. LPP/LC līderis asi kritizēja pašreizējos ministrus un norādīja, ka Aizsardzības ministriju patlaban vada cilvēks, kurš neko nesaprot, savukārt Iekšlietu ministriju vispār neviens nevada.

Uz jautājumu, kurš varētu būt LPP/LC premjera amata kandidāts, A.Šlesers atbildēja: "Partijas priekšsēdētājam ir jābūt premjera amata kandidātam."

Saeimas deputāts aicināja arī citām partijām nākt klajā ar savu MK sastāvu. A. Šlesers gan uzsvēra, ka citas partijas šādu sarakstu vēl nav sagatvojušas. LPP/LC līderis arī norādīja, ka, piemēram, eksprezidentam Valdim Zatleram un Zatlera reformu partijai klājas bēdīgi un ka visi populārie cilvēki viņam ir atteikušies. 



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas