Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

No Vienotības saraksta ievēlētais Ventspils opozicionārs Landmanis apsver iespēju pievienoties ZRP

No partiju apvienības Vienotība saraksta ievēlētais Ventspils domes opozīcijas deputāts Ivars Landmanis apsver iespēju pievienoties Zatlera reformu partijai (ZRP), apstiprināja Landmanis.

Pirmdien, 22.augustā, Ventspilī nodibināta ZRP Ventspils nodaļa, kurā pašlaik ir 20 biedri, informēja ZRP Kurzemes reģionālās nodaļas valdes loceklis Jānis Vilnītis. Par ZRP Ventspils nodaļas vadītāju kļuvis Ivara Landmaņa brālis - iepriekšējā sasaukuma Ventspils domes opozīcijas deputāts Aivis Landmanis, kurš kādreiz domē pārstāvēja partiju Jaunais laiks (JL). Viņa brālis Ivars Landmanis gan pats nekad nav bijis JL biedrs, taču 2009.gadā notikušajās pašvaldību vēlēšanās kandidēja un tika ievēlēts no JL un partijas Sabiedrība citai politikai (SCP) apvienotā saraksta.

"Es kandidēju no apvienotā saraksta, taču Vienotībā pēc tam neiestājos, jo nejutu nekādu atbalstu no centra un nekāda īpaša sadarbība ar Vienotības vadību neizveidojās," skaidroja Ivars Landmanis. Pašlaik viņš apsver iespēju pievienoties ZRP, kuras nodaļu Ventspilī vada viņa brālis.

No JL un SCP apvienotā saraksta, nebūdama šo partiju biedre, Ventspils domē ievēlēta arī deputāte Dace Korna, taču viņa pašlaik neapsver iespēju iestāties kādā citā partijā. "Es piekrītu [apvienības Par labu Latviju frakcijas priekšsēdētāja] Edgara Zalāna teiktajam, ka tad, ja mani ievēl no kādas partijas saraksta un es pirms deputāta pilnvaru termiņa beigām pāreju uz citu partiju, man būtu jānoliek deputāta mandāts," skaidroja Korna. Tomēr viņa piekrīt Landmaņa teiktajam, ka partiju reģionālās nodaļas vēlētos saņemt lielāku atbalstu no to centrālās vadības Rīgā.

24.augustā plkst.18 Liepājas Olimpiskajā centrā notiks jau otrā ZRP Kurzemes reģionālās nodaļas kopsapulce, kurā notiks iepazīšanās ar visiem 16 ZRP Kurzemes reģiona 11.Saeimas velēšanu kandidātiem. Savukārt 2.septembrī Ventspilī notiks plašāks ZRP Ventspils nodaļas atklāšanas pasākums, kurā plāno piedalīties arī ZRP līderis Valdis Zatlers.

Jau ziņots, ka 10.augustā nodibināta ZRP Kurzemes reģionālā nodaļa, kurā pašlaik reģistrējušies vairāk kā 200 biedri. Skaitliski lielākā ZRP nodaļa Kurzemē ir Liepājā, un partijai pašlaik ir nodaļas arī Talsos, Kuldīgā un Ventspilī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas