Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

papildināta (2) - Bērziņš koalīcijas veidošanas procesu atstās ievēlēto politiķu ziņā

Valsts prezidents Andris Bērziņš neiejauksies koalīcijas veidošanas procesā, atstājot vienošanos par tās aprisēm ievēlēto politiķu ziņā.

: Fotogrāfijas no Valsts prezidenta Andra Bērziņa tikšanās ar Vienotību

Tikai tad, ja kādu iemeslu dēļ tas nebūs iespējams, prezidents iesaistīsies ar konkrētu principu vai ierosinājumu sniegšanu, trešdien pēc tikšanās ar prezidentu pastāstīja Vienotības līdere Solvita Āboltiņa.

"Prezidents respektē, ka vēlētājs ir izdarījis savu izvēli," teica Āboltiņa un norādīja, ka šī pozīcija sakrīt arī ar Vienotības redzējumu.

Viņa piebilda, ka pašlaik signālu par politisko spēku grūtībām koalīcijas izveides procesā neesot.

Sarunas par trešo koalīcijas partneri sāks 3.oktobrī

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) pēc tikšanās ar Valsts prezidentu informēja, ka šīs dienas tikšanās laikā pārrunāts plašs programmatisko jautājumu loks un, kad būs noslēgušās tikšanās ar visiem politiskajiem spēkiem, tikšot gaidīts prezidenta rezumējums partiju sarunām. Vienlaicīgi Vienotība kopā ar ZRP turpināšot darbu pie programmatiskajām nostādnēm un šīs nedēļas nogalē tās tikšot nosūtītas iespējamajiem koalīcijas partneriem - Saskaņas centram un nacionālajai apvienībai Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK.

"Un tad par koalīcijas modeli jau runāsim pirmdienas sarunās," teica premjers.

Pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Vienotības pārstāvji joprojām liek noprast, ka Dombrovskis ir šī politiskā spēka premjera kandidāts, par kuru tas iestāsies arī turpmākajās sarunās.

Gan Āboltiņa, gan Dombrovskis uzsvēra, ka prezidentam bijusi liela ieinteresētība tieši par attīstības aspektiem. "Jautājumi bija ļoti precīzi un konkrēti, kas norāda, ka viņam tie ir ļoti svarīgi," teica Āboltiņa.

Valdības veidošanas process notiek profesionāli

Valdības veidošanas process notiek profesionāli, uzskata frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis. Politiķis norādīja, ka Vienotības Saeimas frakcijas sēdē netika pieņemti nekādi lēmumi, bet tika runāts par to, kā izskatās valdības veidošanas process.

Zaķis stāstīja, ka nākamās valdības veidošanas konsultācijas nākamais solis ir līdz šīs nedēļas beigām panākt ar Zatlera Reformu partiju vienošanos par programmatiskiem jautājumiem, bet jau nākamnedēļ tiks runāts par nākamajiem soļiem.

Vienotības pārstāvis apliecināja, ka nākamās valdības koalīcijas aprises joprojām netiek apspriestas, par to tiks runāts nākamnedēļ. Tāpat partija ir pārliecināta, ka esošajam premjeram Dombrovskim ir jāturpina vadīt valdību, lai gan citas potenciālās koalīcijas partijas atbalstu Dombrovskim vēl nav paudušas.

Jau ziņots, ka prezidents Andris Bērziņš trešdien sāka pirmās konsultācijas ar Saeimā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem.

(papildināta ar Dz.Zaķa viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas