Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

papildināta - Krapāne un Freidenfelds klusē par aiziešanas iemesliem

Ministru prezidenta biroja darbinieki Līga Krapāne un Aivis Freidenfelds nekomentē savu aiziešanu no biroja. Neoficiāla informācija liecina, ka premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) abus atbrīvojis informācijas noplūdes dēļ par savas padomnieces un senas biznesa partneres Sandras Bukanes problēmām iegūt pielaidi valsts noslēpumam.

Oficiāli valdības preses dienests vēlā ceturtdienas vakarā izplatīja lakonisku paziņojumu, ka darba attiecības ar L. Krapāni pārtrauktas pēc savstarpējas vienošanās ar šī gada 8. aprīli.Pirms nedēļas darbu atstāja ilggadējais Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds, kurš šos pienākumus pildīja 17 gadus.L. Krapāne paziņojumā medijiem raksta: "Krīzes smagākais posms Latvijā ir pagājis, un visu šo laiku divu gadu garumā esmu pildījusi Ministru prezidenta preses sekretāres pienākumus. Situācija mainās gan valstī, gan manā profesionālajā dzīvē. Pašlaik ir laiks jauniem izaicinājumiem,” ziņo BNS.Viņa pauž gandarījumu par "grūto, spraigo un vienlaikus profesionāli interesanto laiku, [kad] varēju strādāt līdzās Valdim Dombrovskim", kā arī pateicas medijiem par sadarbību.

Ministru prezidents piektdien intervijā Rietumu radio par L.Krapānes darbu sacīja: "Ar savas līdzšinējās preses sekretāres Līgas Krapānes darbu šos divus gadus esmu bijis ļoti apmierināts, un pēc pušu vienošanās sadarbību esam beiguši - viņa uzskata, ka ir laiks jauniem izaicinājumiem," ziņo LETA.

Aģentūra informēja, ka, atbildot uz jautājumu, vai tā ir tikai sakritība, ka Ministru kabinetu šomēnes pametuši jau divi sabiedrisko attiecību speciālisti, premjers atbildēja: "Es šajā faktā nekādas sazvērestību teorijas nemeklētu."

Viņš arī neapstiprināja publiski izskanējušo informāciju, ka L.Krapāne bijusi spiesta pamest darbu informācijas noplūdes dēļ, ziņo LETA.

Pagaidām nav zināms, kas būs premjera preses sekretāre, bet kontaktpersona žurnālistu jautājumiem pašlaik ir Ministru kabineta preses sekretāra pienākumu izpildītāja Zanda Šadre, kura līdz šim bija Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante.

Aizvadītajā svētdienā TV3 raidījums Nekā personīga ziņoja, ka premjera Dombrovska juridiskajai padomniecei un senai viņa ģimenes biznesa partnerei nekustamo īpašumu darījumu jomā Sandrai Bukanei nav izdevies iegūt pielaidi valsts noslēpumam, kas nepieciešama darba pienākumu pildīšanai. Bukanes darba apraksts paredz, ka viņai jāstrādā ar valsts noslēpumu saturošu informāciju, tomēr pielaidi valsts noslēpumam viņa nav nokārtojusi, ziņoja Nekā personīga.

Premjers pirmdien Pietiek.com apgalvoja, ka Bukanei pielaide valsts noslēpumam nav atteikta – jautājums tiekot kārtots.

Bukane ir tā premjera biroja amatpersona, par kuru simtprocentīgi sakāms, ka viņa ir „Dombrovska cilvēks”. Bukanes valsts amatpersonas deklarācija par 2010. gadu rāda, ka viņai kopīpašumā ar premjera dzīvesbiedri Āriju Dombrovsku pieder trīs zemes īpašumi Stopiņos, Inčukalnā un Liepupē. Līdztekus 13 727 latiem, ko Bukane 2010. gadā kopumā saņēmusi algā kā premjera juridiskā padomniece, vēl vairāk nekā divtik (33 872 latus) viņa nopelnījusi kā Ventspils brīvostas pārvaldes valdes locekle.

Medijiem arī iepriekš tikusi nopludināta informācija par norisēm premjera birojā, kas varētu mest ēnu uz Dombrovski. Tā tas bija, piemēram, gadījumā ar viņa biroja vadītājas Olitas Augustovskas apstiprināšanu airBaltic padomē.

(papildināta ar V.Dombrovska viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas