Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

papildināta - Premjers saslimis ar gripu, viņu aizvietos Štokenbergs

Premjers Valdis Dombrovskis piektdien saslimis - viņam diagnosticēta gripa, apliecināja Ministru prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.V.Dombrovskim piektdien bija paredzēta intervija Latvijas Radio 4, taču slimības dēļ viņš piektdien nav ieradies darbā. Valdības vadītājam ir paaugstināta temperatūra, viņš ārstējas mājās.

Ministru prezidents darbā nebūs ne pirmdien, ne otrdien, un valdības vadītāja pienākumus pagaidām uzņemsies tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs.Līdz piektdienai gripa laboratoriski apstiprināta 672 slimniekiem visā Latvijā, tostarp 208 pēdējās nedēļas laikā, liecina Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) sniegtā informācija.Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā saslimstība ar gripu Latvijā pieaugusi vairāk nekā četras reizes un kopumā slimo vairāk nekā 4000 cilvēku, kā dēļ ir sasniegts epidēmiskais slieksnis. Pašlaik vidējais gripas saslimstības rādītājs Latvijā ir 165 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.Palielinājies arī gripas pacientu skaits slimnīcās. Ar aizdomām par gripu stacionēto pacientu skaits pieaudzis par 11%, bet ar gripas izraisītu plaušu karsoni - par 61%. Gandrīz puse gripas pacientu slimnīcās ir vecumā no 15 līdz 64 gadiem.LIC atgādina - ja ir parādījušās slimības pazīmes, tādas kā kaulu laušana, sauss klepus, paaugstināta temperatūra, galvassāpes, ir jāsazinās ar savu ģimenes ārstu. Īpaša uzmanība savai veselībai būtu jāpievērš cilvēkiem, kuriem jau ir dažādas saslimšanas – cukura diabēts, hroniskas elpceļu un sirds slimības, imunitāti pazeminošas slimības un tamlīdzīgi, jo tas paaugstina saslimšanas risku, kā arī bērniem. Ir jāizvairās no lielu pasākumu, lielveikalu apmeklēšanas, nevajadzētu atstāt bērnus lielveikalu rotaļlaukumos. Bieži jāmazgā rokas un jāvēdina telpas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas